To je to što me zanima!

Pada im popularnost: Medeni mjesec nove Vlade je završio

Puhovski kaže da je Milanović iskoristio karakterne osobine Čačića koji je na sebe preuzeo ulogu gromobrana. Time se sve loše veže uz Čačića i Linića, a ne uz njega
Vidi originalni članak

Nakon 100 dana vlasti, nova Vlada se baš i nema s čime pohvaliti. Nezaposlenost je sve veća, plaće su sve manje, PDV nikad veći, a brojne tvrtke, uključujući i brodogradilišta očekuju pokretanje stečaja. 

Samim time kopni i naklonost koju su imali uoči i neposredno nakon izbora, a to je pokazalo i najnovije istraživanje Crobarometra prema kojem nova Vlada bilježi značajan pad popularnosti i mnogi smatraju da Vlada ne povlači prave poteze.

Ni radikalnih poteza, ni zaokreta s lošeg puta 

Takve rezultate brojni analitičari smatraju očekivanima. Ivan Rimac, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu, kaže da se u ovih 100 dana nismo ni pomakli ni napredovali. Kaže da Vlada nije kapitalizirala optimizam s kojim se ušlo u iduće razdoblje, a najviše je zakazala u tome što nije provela nijedan radikalan potez niti zaokrenula s puta koji je loš i koji znači daljnje potonuće u ekonomsku depresiju, javlja Vjesnik.

S druge strane, Žarko Puhovski, profesor na Filozofskom fakultetu, smatra da su rezultati pokazali dva trenda. Prvi je površinski, kaže Puhovski, koji pokazuje da je došlo do kraja medenog mjeseca ove Vlade, a drugi trend je dubinski. On pokazuje da ozbiljni socijalni problemi probijaju na površinu i do svijesti ljudi kao problem više reda. 

Lukavi Milanović

No, Puhovski ističe rezultate o dobrom rejtingu Milanovića i SDP-a i padu popularnosti HNS-a i Radimira Čačića, čak i među HNS-ovim biračima.

Puhovski ističe da se taktika Milanovića pokazala dobrom. Iskoristio je karakterne osobine Čačića koji je na sebe preuzeo ulogu gromobrana dok se on drži u pozadini i gotovo se nikad ne pojavljuje u javnosti. Time je postigao efekt, kaže Puhovski, da se sve loše veže uz Čačića i Slavka Linića, a ne uz njega, piše Vjesnik.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • algnjus 29.03.2012.

    ma mene zanima dali će oni dat te ostavke koje su obećale ako se do devetog mjeseca stvari nepoćnu mjenjati na bolje a kako sad stvari stoje bit će još gore stoga treba lagono se pripremat da ih se smjeni mi smo ih birali i mi ih možemo smjenit ako svi mogu na ulice možemo i mi

  • tatamata26 29.03.2012.

    Lako je udrit po najmanje plačenim oni imaju najgore plače najgore ugovore, a oni koji "rade gdje opče nisu potrebni i dobro se zna da su višak" e oni imaju preplačene "poslove" jako dobre ugovore da ih nemreš otpustit i ako hočeš jer je njihov otkaz skup, ti nas cicaju najviše a nepotrebni su.

  • IgorJelušić 29.03.2012.

    Intervjuiraju novog premijera: - Kako vam se čini situacija u zemlji? - Za vrijeme prošle vlade došli smo do ruba ponora, ali ove godine ipak smo išli korak naprijed.

Komentiraj...
Vidi sve komentare