To je to što me zanima!

Pahor se crvenio od silnih Kosoričinih komplimenata

Kosor je nakon potpisivanja sporazuma o arbitraži kazala da je njen odnos s Pahorom takav, da bi se šefovi vlada na svijetu mogli ugledati na njih
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor potpisali su u Stockholmu sporazum o arbitraži. Na potpisivanju u zgradi švedske vlade bio je i premijer Fredrik Reinfeldt. On je svoj potpis stavio kao svjedok. Sporazum su prethodno podržali zastupnici Hrvatskog sabora i slovenski Odbor za vanjsku politiku.
Kosor je nakon potpisivanja sporazuma kazala da je njen odnos s Pahorom takav, da bi svi predsjednici vlada na svijetu trebali imati takav odnos, pun poštovanja i prijateljstva. Na te riječi se, piše 24.ur, Phor pomalo zasramio.
- Kolegica Kosor je naš odnos opisala tako lijepim riječima, da mi je kao sramežljivom muškarcu, skoro neugodno - kazao je slovenski premijer i dodao da se slaže za Kosor. Smatra i da je dobar odnos između njih dvoje signal i Slovencima i Hrvatima kakav bi odnos trebali međusobno imati ta dva naroda. Kosor je dodala i kako je ponosna što je mogla potpisati sporazum koji smatra dobrim. Kaže da su ovime otvorili novu knjigu, a ne stranicu u odnosima sa Slovenijom. Dodala je i kako je unatoč problemima pokazano da žele dogovor kao ovaj te da je to zapravo "win-win-win"situacija, 'win' za Hrvatsku, Sloveniju i EU. Pahor je rekao da mu je drago što su prošli poteškoće koje su bile previsoke za prijašnje pregovarače. Dodao je da i će se granica morati znati i nakon ulaska Hrvatske u EU, kako bi svaka zemlja ostvarila suverenitet. U MVP kažu da bi za tjedan-dva Sabor trebao ratificirati sporazum, a o njemu bi u Sloveniji zadnju riječ trebao reći Ustavni sud. Nakon toga uspostavit će se međunarodno arbitražno povjerenstvo. Predsjednik Mesić vjeruje kako je sporazum dobar za nas jer je protiv njega 80 posto Slovenaca. Smatra da treba poraditi na izboru sudaca jer bi to moglo biti presudno za pravorijek.

KOSOR IMALA BROŠ U OBLIKU HRVATSKE
Premijerka u posljednje vrijeme često mijenja broševe. Ovog puta odlučila se za broš u obliku Hrvatske. Mnogi su ga doživjeli kao suptilnu provokaciju. Vjeruju kako je brošem poručila: 'Znamo mi gdje je naše more'. Na brošu se ne vidi ima li Slovenija kontakt s otvorenim morem. Pahorov se pogled dugo zadržao na brošu, kao da upravo to ispituje.

'
AKO JE 80 % SLOVENACA PROTIV, SPORAZUM JE DOBAR'
Predsjednik Mesić kazao je u srijedu u Zagrebu, komentirajući potpisivanje arbitražnog sporazuma, kako je sporazum za nas sigurno dobar, jer se 80 posto Slovenaca izjasnilo protiv njega. Kazao je i kako riječ junction nije pravni izraz, već junction znači spoj prema nečemu, a ne sa nečega.
 - Vidjet ćemo kako će taj pojam tumačiti međunarodni sud - dodao je Mesić koji smatra da bi hrvatska trebala intervenirati i predložiti stručnjake, jer se u sporazumu ne nalazi lista arbitara.


SWOBODA: NI SANADER NIJE IZNAD ZAKONA

Hannes Swoboda, izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku još je jednom u utorak ponovio da je zadovoljan sporazumom o arbitraži. Komentirao je i eventualni Sanaderov povratak u politiku kako bi se zaštitio od kaznenog progona. Swoboda smatra da nitko ne smije biti iznad zakona, pa ni bivši premijer. Kazao je kako se Sanader neće vratiti u Vladu, ako misli na hrvatske interese. Dodao je i kako nitko nije iznad zakona, pa ni bivši premijer.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • user_39293 14.11.2009.

    Nas nitko ništa ne pita...vrlo demokratski!

  • kritosa 04.11.2009.

    Kajinu svaka čast!!!!!!! On je glasao protiv. Se vidi ki je pravi istrijan!! Ki bi sve da zanas!!!!!

  • Kusirica 04.11.2009.

    @JAX, jer tamo ima civilizacije?

Komentiraj...
Vidi sve komentare