To je to što me zanima!

Pahorova vlada od BMW-a dobila 100 novih limuzina

Nove automobile serije 5 slovenska će vlada moći koristiti 5 godina nakon čega vozila može otkupiti. Vlada će tako uštediti 730.000 kuna na godinu
Vidi originalni članak

Vlada slovenskog premijera Boruta Pahora dogovara s njemačkim automobilskim koncernom BMW-om da im u sljedećih pet godina svake godine posudi 100 limuzina serije 5. Nakon toga vlada bi ih mogla otkupiti. Time bi Slovenija uštedjela oko 730.000 kuna, koje bi uložila u solarne kolektore, a postavili bi ih na krovove javnih zgrada, piše slovenski Finance. Taj Pahorov potez ovih je dana glavna šala u Sloveniji, kojom se širi vic - “Kako Pahor ubija krizu? Limuzinama”. No slovenska javnost pita se kakve koristi od toga ima BMW, koji bi svake godine zamijenio 100 “jednogodišnjih” limuzina novima. Ekologinja Lučka Kajfež Bogataj kaže da se vlada naglo ekološki osvijestila čim je nešto dobila besplatno.
- Da nam je zaista stalo do ekologije, donirali bi nam manje automobile na plinski pogon - rekla je ekologinja za 24ur.com. Jedan BMW “petica” bez dodatne opreme stoji oko 300.000 kn. Ured za borbu protiv korupcije i državno odvjetništvo ne vide ništa sporno u donaciji. Slovenci ih nabavljaju besplatno, a HDZ je bivšem premijeru Sanaderu u jeku krize kupio BMW vrijedan oko četiri milijuna kuna, koji su zbog pritiska javnosti brzo prodali.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kokomoon 13.09.2010.

    di ce strpat te limuzine sve?

  • damok 13.09.2010.

    zaboravio sam reći da slovenci nemaju hercegovce.

  • damok 13.09.2010.

    kilometrima ispred nas....

Komentiraj...
Vidi sve komentare