To je to što me zanima!

Pakistan: Napali džamiju, 40 mrtvih i 83 ranjenih

U napadu na džamiju u Pakistanu poginulo je najmanje 40, a ranjeno 83 ljudi. U džamiji je bilo oko 300 vjernika. Navodno je bilo više napadača
Vidi originalni članak

U terorističkom napadu na džamiju u pakistanskom gradu Rawalpindiju poginulo je najmanje 40, a ranjeno 83 ljudi, prenosi CNN. Više eksplozija uz pucnjavu čulo se u džamiji oko 1.30 sati po lokalnom vremenu. U njoj je tada bilo oko 300 vjernika.
- Džamiju su teroristi napali tijekom molitve petkom. Bilo je više napadača, to je sigurno - rekao je vojni glasnogovornik general-bojnik Athar Abas. Ovo je prvi napad u Rawalpindiju od napada bombaša-samoubojice početkom listopada.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ivan_ST 04.12.2009.

    Zabrinjavaju me ovi nemilosrdni fundamentalisti/islamisti. Pazi ovo, po ne znam koji put oni ubijaju svoja -brača-, obične vjernike koji su išli u džamiju. A da je Amerikanac slučajno ispalio metak i da je pogodio kamen te džamije, palili bi sve zapadne zastave i konzulate. Nemaju mjeru ni razum. Kad je u dalekoj Danskoj jedan novinar karikaturu nacrta su svi poludili, a pogledaj ih sad. Neljudski, primitivno, žalosno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare