To je to što me zanima!

Pakistan: Teroristi u samo dva dana poubijali 56 ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Petak je bio krvav dan za grad Lahore u kojem su bombaši aktivirali sedam eksplozija. Poginulo je 45 ljudi. Subotnji napad u Mingori ubio je 11 ljudi
Vidi originalni članak

Bombaš samoubojica u subotu ujutro raznio se bombom u gradu Mingori na sjeverozapadu Pakistana. Poginulo je najmanje 11 ljudi. Među poginulima su trojica pripadnika sigurnosnih snaga. Dva odvojena bombaška napada u pakistanskom gradu Lahoreu u petak su ubila najmanje 45 ljudi. Bombaši su došetali do vojnih vozila parkiranih u središtu grada i raznijeli se bombama za vrijeme jela prije molitve petkom. Stradali su domovi, trgovine i restorani u blizini. Jedan muškarac eksplozije je snimio mobitelom zazivajući Boga.  Isprekidana snimka prikazuje prvu eksploziju i nakon desetak sekundi i drugu. Ljudi su panično trčali umrljani krvlju.
Očevidac Mohamad Nadeem ispričao je kako je molio u džamiji kad je čuo jak prasak.
- Istrčao sam na ulicu i osjetio da slijedi još jedna eksplozija. Počeo sam bježati. Posvuda su ležala tijela i potrgane stolice i stolovi - rekao je. Odgovornost za napade preuzeli su pakistanski talibani i Al Qa'ida. Šef policije Mazhar Ahmad rekao je kako je uz poginule u petak ozlijeđeno još 95 ljudi. Među poginulima je nekoliko vojnika. U petak predvečer u Lahoreu je odjeknulo još pet manjih eksplozija. Ranjeno je troje ljudi. Učestali napadi talibana usmjereni su prema pakistanskoj vladi koju podupire SAD, javlja AFP.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nevidljiv_ca 13.03.2010.

    exon valdez Kad je Stara Perzija postojala vi ste bili divljacka plemena, koja je vasa kultura?Nisi odgovorio kakva prava imaju nezidovi u Iztaelu a kakva prava imaju nemuslimani u Iranu?Koliko je Iran spalio BIBLIJA u zadnjih 6 godina, koliko je Iran unistio crkvi, a koliko je Biblija spaljeno u Izraelu i koliko je crkvi unisteno.Bjezis od istine kao i svaki JEW!Oprosti nemrzim te al Gadis mi se!

  • exon valdez 13.03.2010.

    Voliš argumente.Izrael nazivaš tvorevinom,a priznaje ga 90% civiliziranog svijeta.To je najstarija država na svijetu sa kontinuitetom imena preko 3000g.Ni pomena od vaše zablude u vrijeme dok je taj izabrani Biblijski narod imao visoko razvijenu religioznost i uz Božju pomoć opstajao mnoga stoljeća u jednom takvom neprijateljskom okruženju.Nakon višestoljetnog izgnanstva,osnivaju ponovno državu Izrael na prostorima otkuda su ih potjerali preci tih istih palestinaca.

  • nevidljiv_ca 13.03.2010.

    IRAN koji nikog nije napao u zadnjih 270 godina ili tvorevina zvana Izrael koju u zadnjih 40 godina vodio je 7 napadackih, okupatorskih ratova.Koja su prava nemuslimana u Iranu a KOJA prava nezidova u Izraelu?Koliko je IRAN spalio BIBLIJA a Koliko Izrael u zadnjih 6 godina? Daj malo otvorimo se argumentima, bez nacionalne mrznje (iako ja nevolim politiku Izraela u kojoj strada vise dijece i civila nego vojnika Palestinaca)

Komentiraj...
Vidi sve komentare