To je to što me zanima!

Pakistan uveo smrtnu kaznu zbog rastućeg broja zločina

Pakistanski predsjednik mora odobriti svaku smrtnu kaznu, a najčešća je metoda vješanje. Smrtna kazna potpuno je ukinuta ili se prestala provoditi u 150 zemalja
Vidi originalni članak

Nova vlada Pakistana odlučila je ukinuti zabranu smrtne kazne u pokušaju da zaustavi rastući broj zločina. Tim je potezom izazvala osudu međunarodnih organizacija koje su odluku proglasile nehumanom i retrogradnom, javlja Reuters.

Nakon proglašavanja moratorija, ponovno uvođenje smrtne kazne je vrlo rijetko, a potpuno ju je ukinulo ili prestalo provoditi 150 zemalja.

Pakistanski predsjednik mora odobriti svaku smrtnu kaznu, a najčešća je metoda vješanje. Odluku je oštro osudila organizacija Amnesty International, iz koje poručuju kako "rizik ubijanja nedužnog čovjeka nikad ne može biti izbjegnut".

Prethodni je moratorij u Pakistanu naišao na sveopće odobravanje zbog bojazni da sudstvo i policija ne mogu osigurati pravedno suđenje.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • reley 06.07.2013.

    To vlada kod nas nesmije zakonom dozvoliti jer bi ostali bez onih vladajućih i ostalih na tronu.

  • biberrr 06.07.2013.

    za visestruke ubojice,ubojice policajaca i najgore seksualne zlostavljatelje djece,te raznorazne manijake smrtna kazna je jedino pravedno rijesenje.

  • Krumpir 06.07.2013.

    Ja sam za smrtnu kaznu ali ne kak si neki tu zamisljaju...to bi trebalo ici po principu 3 strike law,tak bi se smanjio rizik od osudjivanja nevine osobe i bolje bi se razvrstali kriminalci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare