To je to što me zanima!

Paklenica: GSS helikopterom spasio iscrpljenu djevojku (17)

Austrijanka je s grupom prijatelja planinarila po Paklenici. Pozlilo joj je i izgubila je svijest. Zbog nepristupačnog mjesta nesreće spašavatelji su je izvlačili helikopterom
Vidi originalni članak

Austrijska turistkinja s grupom prijatelja iz nekoliko zemalja planinarila je u utorak po Nacionalnom parku Paklenica. Cilj im je bio proći kanjon Male Paklenice, prijeći u Veliku Paklenicu i spustit se do mora. Na izlazu iz Male Paklenica na nadmorskoj visini od oko 650 metara Austrijanki je pozlilo i izgubila je svijest. Zbog ozbiljnosti njezina stanja te udaljenog i nepristupačnoj mjesta nesreće, na teren je izašla ekipa od pet letača spašavatelja iz Splita. Djevojka je helikopterom prebačena u KBC Split. Bila je potpuno iscrpljena uslijed kombinacije iznimno velike vrućine i napora. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • priska 25.05.2011.

    a vidim neka profesionalka u pitanju!traperice pa na paklenicu to carice i sigurno si ponjela samo pola litre vode!

  • slaaaven 25.05.2011.

    e pa prava je planinarka , u trapericama ide brdo , puna je znanja , svaka joj čast. Za takve treba vinjeta od 100 eura dnevno pa nek se vere i u badiću ako želi.

  • fijuman 25.05.2011.

    Svaka čast GSS-ovcima i svima ostalima koji se tako požrtvovno bave spašavanjem unesrećenih osoba. Mogla bi naša premijerka i cijela njena svita prestati non-stop putovati i trošiti novac nas poreznih obveznika. Neka smanje putovanja, vozikanja i druga nepotrebna trošenja novca kako bi barem dio dali za hitno potrebnu opremu za spašavanje koju ovi nesebični ljudi sami nabavljaju na samo njima znane načine. GSS-ovci dajte u javnost što vam najhitnije treba i tražite red je da i država nešto da ako se već zaklinjemo u gostoljubivost i turizam. BOG neka čuva sve spašavatelje ma gdje bili !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare