To je to što me zanima!

Pala je 'mesna mafija': U Splitu su pronašli i ilegalnu klaonicu

Splitska policija, USKOK i granična policija su razbili lanac krijumčara mesa, koji su bez prijave i veterinarskog nadzora švercali meso iz BIH u Hrvatsku i Austriju
Vidi originalni članak

Splitska policija, USKOK i granična policija su razbili lanac krijumčara mesa, koji su bez prijave i veterinarskog nadzora švercali meso iz BIH u Hrvatsku i Austriju. Policija je kazneno prijavila 19 ljudi zbog primanja i davanja mita, udruživanja za počinjenje kaznenih djela, izbjegavanje carinskog nadzora te zlouporabu položaja i ovlasti. 

Četvero prijavljenih su pritvorili, troje je u pritvoru od prije, za trojicom policija još traga, a ostale će obraditi redovnim putem. Pretragom kuća i vozila osumnjičenika, policija je pronašla novac, oružje i dokumentaciju koja će im olakšati krim obradu. Zaplijenili su i uništili više od dvije tone mesa. U legalnoj klaonici, koju su veterinari višestruko prijavljivali od 2007. godine, su zaplijenili 568 kilograma goveđeg i janjećeg mesa. U ilegalnoj klaonici ulov je bio dosta veći, pa su u njoj pronašli 1668 kilograma raznog mesa. Među prijavljenima su veterinar i djelatnik Ministarstva poljoprivrede. Neke od aktera šverca mesom policija je prijavila zbog razbojništva i krađa. Ukupnu šteta od svih kaznenih djela procijenili su na oko 2 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • cviticcvitic 03.08.2012.

    Mogu ih uloviti samo ako ne plate pripadajući dio carini i graničnim policajcima, sve ostalo su sranja za one koji još vjeruju u ni sami neznaju što.

  • libeluli 02.08.2012.

    To je samo mali vrh sante leda...zato mi i imamo problem s turistima...oni dolaze ali njih ne hrane proizvodima naših seljaka ili farmi, nešto se prokrijumčari a nešto legalno "ušverca" kroz trgovačke lance... u pravilu kupujemo strano i pitanje kakve kvalitete

  • sutra 02.08.2012.

    konzum ne smije nitko taknuti

Komentiraj...
Vidi sve komentare