To je to što me zanima!

Pala je razina aflatoksina: U otkup vratili 42 posto mlijeka

Minstarstvo navodi kako je riječ o 43.000 litara zdravstveno ispravnog mlijeka dnevno. Proizvođači mlijeka koristili su zamjensku stočnu hranu i mikofiksatore
Vidi originalni članak

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je Akcijski plan za rješavanje problema mliječnog sektora počeo davati rezultate, odnosno  mljekare su u otkup vratile 42 posto količine mlijeka u kojima je razina aflatoksina pala na dozvoljene razine. 

- Proizvođači mlijeka koji su koristili zamjensku stočnu hranu i mikofiksatore vraćeni su u otkup mlijeka od strane mljekara budući je razina aflatoksina u mlijeku pala na dozvoljene razine. Tako je u otkup vraćeno 42 posto od ukupne količine mlijeka obuhvaćene Akcijskim planom na dnevnoj razini, što čini 43.000 litara zdravstveno ispravnog mlijeka dnevno - navodi se u priopćenju Ministarstva iz kojeg ističu kako provedba Akcijskog plana pokazuje obrahrujuće pozitivne pomake u proizvodnji mlijeka. 

Ministarstvo i sve druge nadležne službe nastavljaju s Akcijskim planom pa će se nastaviti prikupljati još idućih sedam dana mlijeko u kojem još uvijek postoji povećana količina aflatoskina i odvoziti u bioplinska postrojenja. 

Također, poljoprivredna gospodarstva dobit će i dodatne količine zamjenske stočne hrane te će se proširiti obuhvat zamjene stočne hrane na još oko 200 gospodarstava, najavljuju iz Ministarstva.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • željkop 11.03.2013.

    Drugim riječima ODKANTALI SU 58% seljačkih gospodarstava i proizvođaća mlijeka iz tih županija pogodjenih iznenada stvorenim Aflatoksinom. Prilično dobar uspjeh, za one koji se bave uvozom mlijeka. Što je najbolje za njih to je učinilo ministarstvo poljoprivrede. Jednostavno bolje ne može. Sad nek se proizvođači mlijeka samo usude tražit veću cijenu za svoje mlijeko.

  • DavorMilaković 09.03.2013.

    svi znamo da su to namiještaljke radi zarade i da se uništi sve što je HRVATSKO

  • rentamkar 08.03.2013.

    kad im naplate svu tu hranu i mikofiksatore morat će prodati i krave da plate

Komentiraj...
Vidi sve komentare