To je to što me zanima!

Pala petorica dilera iz Zagreba i Rijeke: Pronašli im više vrsta droga, oružje, provalnički alat

Petorica dilera su uhićeni te se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama kao i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari.
Vidi originalni članak

Zagrebačka, riječka i splitska policija dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca (49, 48, 21, 52 i 47 godina) koji se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama kao i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari. Na području PU zagrebačke djelatnici Službe kriminaliteta droga su u srijedu tijekom dana uhitili četiri osobe, a jednu na području PU primorsko-goranske. Pretražili su više domova i vozila koje je petorka koristila za biznis od početka 2021. godine do 1. rujna 2021. godine.

Kod njih su pronašli 221,41 grama kokaina, 192,6 grama heroina, 10,2 grama amfetamina,18,1 grama konoplje tipa droga, prerađeni pištolj marke „Sig sauer“ 9 mm, s pripadajućim spremnikom i 43 komada streljiva kalibra 9 mm, punilo 50,47 grama, plinski pištolj marke „Rohm“, call. 9 mm, oprema za pripremanje i pakiranje droge (četiri digitalne vage za precizno mjerenje težine, električni mikser, mlinac za kavu, više komada plastičnih vrećica i drugo), veći novčani iznos, 15 mobilnih telefona, veće količine provalničkog alata (pajseri različitih dimenzija, više odvijača različitih veličina, tri GPS uređaja. 

Sumnja se da je 49-godišnjak, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje prodaje nabavljao veće količine kokaina i heroina koji je skrivao, vagao i prepakiravao u podrumskoj prostoriji u sklopu zgrade na području Črnomerca. Navedenu drogu je potom neovlašteno dalje prodavao drugim preprodavačima droge i krajnjim konzumentima na području grada Zagreba i okolice te gradova Rijeke, Vrbovskog i Hvara. U njegovu podrumu pronađeno je 120,1 grama kokaina, 6,3 grama konoplje tipa droga, digitalna vaga za precizno mjerenje težine, pribor za pripremanje i pakiranje droge (gumene rukavice, plastične vrećice, električni mikser, posude i dr.) veće količine provalničkog alata (pajseri različitih dimenzija, više odvijača različitih veličina, tri GPS uređaja), podkapa, 43 komada pištoljskog streljiva call. 9 mm, prerađeni pištolj marke „Sig sauer“, osam mobitela te određeni novčani iznos, stoji u izvještaju PU zagrebačke.

Prvoosumnjičeni i trećeosumnjičeni su surađivali. Četrdesetdevetogodišnjak je nabavljao veće količine kokaina i heroina koji je predavao trećeosumnjičenom koji ga je, pak, potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem neprijavljeno boravi na Trnju. Trećeosumnjičeni je dalje kontinuirano neovlašteno prodavao kokain na području grada Zagreba i okolice na način da bi temeljem samostalnih prethodnih dogovora ili prema uputama prvoosumnjičenog prodavao kokain kupcima konzumentima, da bi potom dio novca stečenog neovlaštenom prodajom droge predavao prvoosumnjičenom, a dio novca zadržavao za sebe.

Pretragom tog stana u kojem neprijavljeno boravi, temeljem sudskog naloga policija je pronašla dva prozirna paketića s tragovima kokaina, 4,75 grama kokaina, 1,1 grama konoplje tipa droga te digitalnu vagu za precizno mjerenje težine s tragovima kokaina.

Kako piše PU zagrebačka, sumnja se da su prvoosumnjičeni i četvrtoosumnjičeni zajedno počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ na način da je prvoosumnjičeni unazad devet mjeseci, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje prodaje nabavljao veće količine kokaina i heroina koji je dalje neovlašteno prodavao četvrtoosumnjičenom, koji je prema njegovim uputama, dalje predavao kokain njegovim kupcima konzumentima ili bi posredovao u kupoprodaji kokaina između prvoosumnjičenog i kupaca konzumenata.

Sumnja se da je drugoosumnjičeni sam počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ na način da je na za sada neutvrđen način, a radi daljnje prodaje nabavljao veće količine kokaina koji je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem boravi na području Maksimira te potom neovlašteno prodavao drugim preprodavačima droge i krajnjim konzumentima na području grada Zagreba - otkirivaju još iz PU zagrebačke. Pretragom tog stana kojeg koristi drugoosumnjičeni, policajci su pronašli 8,0 grama kokaina, dva mobitela, plinski pištolj marke „Rohm“ call. 9 mm, potkapu s prorezom za oči, crno-bijelu ski masku za lice, periku te određeni novčani iznos.

Kako sumnja PU zagrebačka, petoosumnjičeni je od prvoosumnjičenog, radi daljnje prodaje nabavljao veće količine heroina koji je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem boravi u Rijeci, nakon čega ga je dalje kontinuirano neovlašteno prodavao na području Rijeke.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • najiram 10 03.09.2021.

    nema kaj  partizani...se  ih  je  več  i  se  po  sot  su...ljudi  čuvajte  se  partizana  pokrast  će  vas  premlatiti..drogiratii  na  kraju  možda  i  ubiti..drogiraju  mlade  potiču  kaos  oni  su  neprijatelji  ovog  svijeta  i ovog  naroda...oni  rade  za  jedinog  istinskog  neprijatelje  ljudi...anđela  smrti  tame  i  vječnog  ognja....

Komentiraj...
Vidi sve komentare