To je to što me zanima!

Tel Aviv: Eksplodirao autobus vrlo blizu hrvatske ambasade

Prema prvim informacijama, eksplodirala je bomba u autobusu javnog prijevoza u dijelu grada gdje je i hrvatsko veleposlanstvo. Nitko od naših građana nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

U središtu Tel Aviva, glavnog grada Izraela, odjeknula je jaka eksplozija. Prema prvim informacijama, eksplodirala je bomba u autobusu javnog prijevoza u dijelu grada gdje je smješteno i hrvatsko veleposlanstvo. U ovom terorističkom činu, kako ga je nazvala policija, ozlijeđeno je najmanje 20 ljudi, javlja Haaretz. Nitko od naših građana nije ozlijeđen. 

Dvije žrtve su teže ozlijeđene, dok su ostali zadobili lakše ozljede. Poginulih nema. Bomba je eksplodirala u srijedu oko podneva.

Otvoren je lov na dvoje osumnjičenih terorista. Pola sata nakon eksplozije policija je uhitila jednog osumnjičenog, no ubrzo ga je pustila.

Svjedoci tvrde kako su vidjeli čovjeka kako je postavio eksploziv na autobus i zatim pobjegao. Navodno je jedan od terorista žena.   

No, prema informacijama koje prenosi Reuters, navodno je u gradu odjeknula još jedna eksplozija no još se ne zna što je i gdje eksplodiralo, kao ni ima li ozlijeđenih.

Kada su lokalne radio postaje u Gazi objavile vijest o eksploziji, mogli su se čuti pucnjevi u znak slavlja. Glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri navodno je rekao da Hamas preuzima odgovornost za napad.

- Hamas pozdravlja napad na Tel Aviv i vidi ga kao prirodan odgovor na izraelski masakr na Gazu - rekao je Sami Abu Zuhri. 

Nedugo nakon napada, Izrael je ponovo bombardirao Gazu. Ovaj put pogodili su nogometni stadion.

Podsjetimo, Izrael već osam dana intenzivno bombardira Gazu. Do sada je u napadima poginulo 139 Palestinaca i pet Izraelaca.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • gospic1 21.11.2012.

    Jednaki su , Natanjahu me podsjeca na HITLERA !!!!

  • pješak 21.11.2012.

    .."Eksplodirao autobus vrlo blizu hrvatske ambasade..."!!! Čak i da je pred samom ambasadom ne bi nikom ništa bilo, jer sigurno nisu ni bili na radnom mjestu! Nisu na radnom mjestu u Hrvatskoj, a kamo li tamo! U tim našim ambasadama po svijetu vlada javašluk!

  • žlica i vilica 21.11.2012.

    asimetrični rat, izrael bombardira gazu iz aviona, brodova, topova, tenkova, a hamas ispaljuje rakete i izvodi ovakve napade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare