To je to što me zanima!

Srozani rejtinzi čak 15 banaka: Najgore prošla Credit Suisse

Ovo bi moglo prisiliti te banke na izdavanje dodatnih kolaterala njihovim partnerima u trgovanju derivatima, vrijednosnim papirima i povećati im troškove zaduživanja
Vidi originalni članak

Kreditna agencija Moody's smanjila je u četvrtak rejtinge 15 banaka, od kojih su neke među najvećima u svijetu, i to za jednu do tri razine jer su suočene s rizicima od gubitaka u poslovanju na nestabilnim tržištima kapitala.  

Moody's je najviše, za tri razine, smanjio rejting Credit Suissea, kojega je prošloga tjedna i Središnja švicarska banka upozorila na nisku razinu kapitala. 

Za dvije razine smanjeni su rejtinzi američkih banaka Morgan Stanley, Citigroup, JPMorgan, Goldman Sachs, potom Royal Bank of Canada, švicarskog UBS-a, britanskog Barclaysa, Deutsche Bank i francuskih divova BNP Paribasa i Credit Agricole. 

Za jednu razinu Moody's je, pak, smanjio rejtinge Bank of America, francuske banke Societe Generale i britanskih HSBC-a i Royal Bank of Scotland. 

Moody's je poručio da su banke suočene s padom profitabilnosti i pogoršanim izgledima za rast zbog teških uvjeta na tržištima, postrožene regulacije i drugih čimbenika. Smanjenje rejtinga moglo bi prisiliti te banke na izdavanje dodatnih kolaterala njihovim partnerima u trgovanju derivatima, izvedenim vrijednosnim papirima, i povećati im troškove zaduživanja.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • cokina 22.06.2012.

    ok ali ništa o tome hoće li išta od toga imati utjecaja na snagu CHF jer ako im je največa banka u lošem razdoblju pa majku mu staru valjda i to ima neke veze sa tečajem i snagom švicarca. očigledno da nam nitko neče pomoči nama budalama koji smo uzeli kredite u švicarcima iako smo u startu znali da nam kredit od 50 milja može doći na 150, hm da. od naših vlastodržaca smo več odustali jer oni su na tom tečaju zaradili milijarde pa im i nije u interesu iznevjeriti neke igrače. nama ostaje jedina nada da če udruga franak zaposliti na uguvor o dijelu desetak terorista koji če minirati vitalne švicarske obijekte koje mogu utijecati na snagu špvicarca.

  • HRVAT ALI PRAVI 22.06.2012.

    AL se mi brinemo za strane banke da mi je znat gdje se onda nalaze nase banke(zapravo ih ni nemamo)

  • Roozha 22.06.2012.

    "Tri najutjecajnije bonitetne agencije sve su američke i sve su u privatnim rukama. To su Standard & Poor's (S&P), Moody's Investor Service i Fitch Ratings. ARD upozorava da njih tri zajedno imaju udio na tržištu od 95 posto....Njemački stručnjak za pitanje rejtinga Oliver Everling tvrdi da se "moć agencija za procjenu rejtinga znatno povećala u vrijeme krize", a i same agencije priznaju da njihove procjene nisu uvijek dobre....Osim toga, ARD upozorava da se te agencije nalaze u sukobu interesa, jer ih plaćaju dužnici čije proizvode procjenjuju...Krugovi bliski njemačkoj vladi razmišljanju o mogućnosti osnutka neovisne europske bonitetne agencije, koja bi konkurirala privatnim američkim agencijama" prenosi portal Business.hr

Komentiraj...
Vidi sve komentare