To je to što me zanima!

Palio korov pa zapalio skoro 40 hektara zemlje pokraj Poreča

Vatrogasci su još uvijek na terenu i nadziru požarište, pa će tek u jutarnjim satima znati se svi detalji opožarenog područja. Na sreću obližnje kuće i naselje, kao i obližnje skladište nisu u opasnosti
Vidi originalni članak

Gotovo 40 hektara šume, trave i niskog raslinja izgorjelo je u subotu na području Gambetići u blizini Baderne na području Poreštine. 

Do požara je došlo oko 11:40 sati kada je 59-godišnjak palio korov, a vatra mu izmakla nadzoru i proširila se na sve strane. U gašenju je sudjelovalo pedesetak vatrogasaca sa 17 vozila, a Porečkim vatrogascima u pomoć su priskočili i kolege iz Kaštelira, Tara, Svetog Lovreča, Višnjana, Vižinade, Vrsara, a sa jednim vozilom i dva vatrogasca i oni iz Buzeta, Pazina Pule i Rovinja, koji su zajedničkim snagama uz pomoć kanadera lokalizirali ga oko 15:40 sati.

Porečkim profesionalnim vatrogascima pomogli su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kaštelira, Tara, Svetog Lovreča, Višnjana, Vižinade i Vrsara, a u pomoć su s po jednim vozilom i dva vatrogasca bili pozvani i vatrogasci iz Buzeta, Pazina Pule i Rovinja.

Vatrogasci su još uvijek na terenu i nadziru požarište, pa će tek u jutarnjim satima znati se svi detalji opožarenog područja. Na sreću obližnje kuće i naselje, kao i obližnje skladište tvrtke Brko drvo obranjeni su od požara.
 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • vidum 24.03.2019.

    Jučer je gorjelo i u zaleđu Zadra. Na moj poziv, najprije je došao kanader, pa kamion cisterna, a onda je gašenje nastavio air tractor. Na kraju svega, među mještanima je "planula" priča da sam ja gradelao i da mi je vatra pobjegla. Zašto sam "gradelao" više od kilometra od mog voćnjaka, nitko ne zna.

  • jo2hn8ny 24.03.2019.

    Još jedan koji nije obavjestio vatrogasce da će paliti korov. Sada mu dobru kaznu naplatiti, kao i potrošeno gorivo za vozila i za potrošenu vodu kojom su gasili vatru.

  • kinezojapanac 24.03.2019.

    Kažu da se vatra treba zapaliti jer bez paljevine ne možeš riješiti ni jedan problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare