To je to što me zanima!

Palma u seks-skandalu: Tko je izopačeni seljak iz Jagodine

Veliki esej za Express uglednog srpskog pisca i publicista o sličnosti između Marquisa de Sadea i Dragana Markovića Palme, glavnog lika ove mješavine skandalozno-političkog i biografskog teksta
Vidi originalni članak

Kad god izbije neki seks-skandal, a u Srbiji seks-skandali izbijaju svako malo - nedavno je izbio jedan u koji je umešan jagodinski spahija Dragan Marković Palma - naprosto ne mogu, a da se ne zapitam kako li bi izgledala istorija seksualne izopačenosti da je Marquis de Sade bio seljačina. Videćete zašto. Ozbiljne biografije Marquisa de Sadea, napisane uglavnom u XX. veku, s velikim su zakašnjenjem pokazale da je veći deo mračne slave izopaćenog markiza proizvod lažnih svedočenja te basnoslovnih izmišljanja i preuveličavanja onovremenih pamfletista i paškvilanata, branitelja čednosti i dobrih običaja. Ne treba sumnjati da je De Sade bio notorni skrnavitelj i pervertit - on to nije ni poricao - ali akribična istraživanja zapisnika sa isleđivanja i suđenja pokazuju da je počinio jedva četvrtinu nepočinstava po kojima je poznat, a da su neka od njih bila i tehnički nemoguća.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 15.05.2021.

    Zaslužuje da robija, i robijaće! Nikog Vučić nije poštedeo ko je zaslužio to! Mnogi su bili za primer, biće i on. Apsolutna većina mu dozvoljava da ne trpi ucene od ovakvih, i da ih ne štiti. Sami su krivi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare