To je to što me zanima!

Pametne i stručne nitko ne želi slušati. Nažalost, tako je uvijek

Funkcioniranje po principu dvostrukih mjerila ponovno je uzelo maha. Nitko normalan ne protivi se epidemiološkim mjerama, ali trpjeti zbog poslušnika i stranačkih vojnika, protivi se zdravom razumu.
Vidi originalni članak

Već smo godinama taoci politike i loših odluka koje iz nje proizlaze, a u trenutačnoj teškoj situaciji to nas udara jače no ikad. Naši život i egzistencija stavljeni su proljetos u ruke nekolicine ljudi koji su nazvani Stožer, i čije se odluke donose onako kako to politici odgovara u datom trenutku.

Posljedica svega je da smo postali država s najgorom epidemiološkom slikom u cijeloj Europi, a dobri rezultati koje smo imali na početku epidemije zgaženi su i uništeni jer je politika u cijeloj priči imala najveću moć.

Vodeće hrvatske epidemiologe i infektologe, koji su imali dovoljno ljudske i stručne hrabrosti da kritiziraju rad Stožera, brzo su ušutkali, zabranili im da išta više progovore u javnosti. Znanstvenike su ponizili do krajnjih granica, pokazavši da su ih okupili iz vrlo niskih pobuda, a ne u ime dobrobiti za sve nas.

Mjere su se donosile i ukidale kako je politika nalagala, ovisno je li trebalo odraditi predizborne kampanje, ili dopuštati mimohode s tisućama ljudi, kako bi pojedinci odigrali svoje političke spinova, po cijenu svega u našim životima. I sada bismo trebali platiti još više – uvođenjem propusnica, stopiranjem mogućnosti da za Božić vidimo svoje najmilije, iako smo cijelo vrijeme bili odgovorni građani koji su se pridržavali svega propisanog.

Kada je trebalo djelovati pametno, nisu to činili. I sada se to lomi na našim leđima. Funkcioniranje po principu dvostrukih mjerila ponovno je uzelo maha. Nitko normalan ne protivi se epidemiološkim mjerama, ali trpjeti zbog poslušnika i stranačkih vojnika, doista je nešto što se protivi zdravom razumu.

Sve je moglo biti drugačije, scenarij nije morao biti ovakav. Ali pametne i stručne nitko nije želio slušati. Kao i obično.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • kormilar 16.12.2020.

    Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Drugim riječima uvijek može biti bolje, ali i gore! Važan je trend, a političare nije briga što ćemo rezultate vidjeti tek za 50 - 100 godina! Njima je već sada dobro!

  • NindžaPijace 16.12.2020.

    Koliko ste prostora u novinama dali vodećem imunologu u Hrvatskoj i šire, čovjeku sa 14 znanstvenih radova, dr. Srećku Sladoljevu? Ni dva retka. Ako čovjek čiji je posao bio da razvija cjepiva nije kvalificiran da priča o cjepivima onda nek ide čitava medicina u PM

  • arow 15.12.2020.

    Lako je davati savjete kad nisi odgovoran i negdje si daleko

Komentiraj...
Vidi sve komentare