To je to što me zanima!

Panika u Beogradu: Sumnjali su da pacijent boluje od ebole

Pacijent koji je nedavno boravio u Libiji je primljen u Infektivnu kliniku u Beogradu zbog sumnje da je zaražen ebolom. Pretrage su pokazale da ima upalu pluća
Vidi originalni članak

U Beogradu na Infektivnu kliniku primljen je pacijent pod sumnjom da je zaražen ebolom. Liječnik Delić je izjavio kako je pacijenta na Infektivnu kliniku uputio liječnik iz unutrašnjosti zemlje zbog temperature koja je trajala nekoliko dana. Sumnju na ebolu je potaknula činjenica da je pacijent nedavno boravio u Libiji. Njegovo zdravstveno stanje se i dalje prati, ali klinička slika ne pokazuje znakove zaraženosti s ebolom.

Nakon dugotrajnih analiza pokazalo se da pacijent boluje od upale pluća. Da se ustanovilo da je pacijent doista zaražen ebolom, cijeli odjel bi bio zatvoren i izoliran. Osoblje bi bilo zadržano u karanteni na 21 dan. 

Dr. Delić naglašava kako su opremljeni sa zaštitnom opremom za doktore i medicinske sestre, ali ta oprema ne bi bila dovoljna u slučaju izbijanja epidemije. Također bi bila potrebna soba s negativnim pritiskom za sprječavanje širenja bolesti, prenosi Blic.rs.

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla se putnicima uručuju Zdravstvena uputstva, a ako se ustanovi da neki od putnika ima simptome ebole smješta se u izoliranu prostoriju odmah pored piste. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nefer 06.08.2014.

    ovaj doktor metnuo jeftinu masku za ronjenje...

  • faca u Kostolac 06.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ToniKroos 06.08.2014.

    ovo treba vrlo ozbiljno svatit,jer kako se u narodu kaže bolje sprijecit nego lijecit,ali ocito je svijetu bitnije da se u člancima pokazuje prdara od Kim Karadashian nego ovakve ozbiljne stvari a koliko znam ovo traje već od 2 miseca,dakle strasno.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare