To je to što me zanima!

Panika u Italiji: Broj umrlih od cjepiva Fluad porastao na 13!

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u petak da se u Hrvatskoj ne koristi cjepivo protiv gripe Fluad, već cjepivo Influvac drugog proizvođača
Vidi originalni članak

Broj umrlih nakon cijepljenja protiv gripe u Italiji popeo se na - 13.  Svi preminuli primili su cjepivo tvrtke Novartis. Talijanska medicinska agencija (AIFA) upozorila je u nedjelju da nije potrebno dizati paniku i naglasila da još uvijek nema dokaza da je cjepivo Fluad odgovorno za te smrti

AIFA se prvi put oglasila u četvrtak nakon što je umrlo četvero ljudi. Tada su priopćili da su s tržišta preventivno povukli dvije proizvodne serije Fluada, dok se ne provedu dodatne studije koje bi trebale utvrditi postoji li veza između smrti i cjepiva.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u petak da se u Hrvatskoj ne koristi cjepivo protiv gripe Fluad, već cjepivo Influvac drugog proizvođača.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • opera 01.12.2014.

    Kako neki od vas glupo razmišljaju, nekim ljudima trebaju ta cjepiva. Npr. kroničnim bolesnicima, umirovljenicima koji imaju puno slabiji imunitet, i njima nije dovoljno piti čaja i meda jer neka starija žena od 70 godina koja je srčani bolesnik ili ima visoki tlak sigurno ne podnosi gripu na isti način. Za nju je taj virus potencijano opasan.

  • Guest_user_38112 01.12.2014.

    ali ako preživiš, ne napadaju te ni komarci

  • TitoJosipBroz 01.12.2014.

    Koliko autistične djece ima na svijetu zbog cijepljenja ,No thx

Komentiraj...
Vidi sve komentare