To je to što me zanima!

Panika u SAD-u: Traže tko je snimao Kolindinu obitelj

Tajno snimanje supruga veleposlanice Grabar - Kitarović i snimke koje su osvanule na internetu, zabrinule su sigurnosne službe u Washingtonu
Vidi originalni članak

Video snimke obitelji veleposlanice Kolinde Grabar - Kitarović osvanule na internetu, a pokazuju njezinog supruga Jakova dok, između ostalog, službenim autom razvozi djecu u školu. Navodno je 40-ak snimaka, snimljenih u različitim danima i situacijama, zabrinulo sigurnosne službe u Washingtonu te su stupanj sigurnosti Veleposlanstva RH podignuli na višu razinu.
- Pokrenuta je istraga o neovlaštenom praćenju i snimanju članova diplomatskog osoblja i članova njihovih obitelji akreditiranih u SAD-u, što je zakonom zabranjeno. Stupanj sigurnosti bit će na višoj razini sve dok ne otkrijemo tko je snimao, ili tko je nalogodavac, te iz kojeg razloga je snimao - objasnio je Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova. Ministar Jandroković zatražio je, također, žurnu istragu navodnog korištenja službene Toyote u privatne svrhe.
- Supružnici veleposlanika imaju ne samo pravo, već i obvezu sudjelovanja u diplomatskim aktivnostima, te im je za to nužno osigurati pretpostavke. Kao takvi mogu koristiti službeni automobil, ili sami ili s vozačem. Naravno to ovisi o prilici i događanju. Korištenje službenog automobila odobrava ili veleposlanica ili za to ovlaštena osoba – nastavio je Mario Dragun. Veleposlaničinu obitelj navodno su snimali u različitim situacijama; dok voze djecu u školu, idu na kavu, u restoran i slično.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Huck 06.03.2010.

    Ako je ovo aktualna fotka gospođe Kitarović Grabar, onda bi bilo bolje da joj se službeno zabrani da izlazi s ovom sramotnom frizurom na javnost. Ona je ipak javna exponirana osobnost, koja reprezentira jednu državu. Izgleda kao Kalimero!

  • plavi cvijet 06.03.2010.

    Poznajući sadašnje političare vjerojatno bi netko na njeno mjesto. Što se nje tiče (i njenog muža), treba je biti sram jer ovo je potkradanje hrvatskog naroda. Ovo je samo površina pa bi to trebalo preispitati malo dublje.

  • brko1 06.03.2010.

    Pa što, a mi kao ne bi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare