To je to što me zanima!

Panika u Španjolskoj: Još tri osobe u bolnicama zbog ebole

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Među osobama koje su hospitalizirane u utorak se nalazi i suprug medicinske sestre koja se zarazila dok je u Madridu liječila svećenika Manuela Garciu Vieja
Vidi originalni članak

Zdravstveni dužnosnici u Madridu potvrdili su u utorak poslijepodne da su još tri osobe hospitalizirane zbog sumnje da su oboljele od ebole, prenosi Russia Today.

Vijest je objavljena samo dan nakon što je potvrđeno da je neimenovana španjolska medicinska sestra prva osoba koja se ebolom zarazila izvan Afrike, a među ljudima koji su prebačeni u bolnicu se nalazi i njezin suprug.

Vjeruje se da se sestra zarazila dok je u Madridu liječila svećenika Manuela Garciu Vieja koji je umro 25. rujna, a liječnici prate stanje sveukupno 22 osobe s koliko ih je u međuvremenu bila u kontaktu. 

Do sada je od bolesti umrlo oko 3.400 ljudi, uglavnom u Africi.

Prijeti i Francuskoj, Velikoj Britaniji i Belgiji

Znanstvenici procjenjuju da postoji 75 posto šanse da se virus ebole proširi na Francusku do kraja listopada. Postotak za Veliku Britaniju iznosi 50 posto, javlja RT.

Studija "Procjena međunarodnog širenja rizika povezanog s izbijanjem ebole u zapadnoafričkim zemljama 2014. godine" otkriva kako Francuska ima najgoru statistiku među svim europskim zemljama jer su pogođene afričke zemlje s francuskog govornog područja. To su Gvineja, Sijera Leone i Liberija.

Šansa za pojavu ebole u Belgiji do kraja listopada je 40 posto dok je rizik za Švicarsku i Španjolsku 14 posto.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • 08.10.2014.

    a pazi ovo, sa zapada i juga ebola, sa jugoistoka isil...

  • Linz 07.10.2014.

    Šokantno !!!

  • NoelleAllemand 07.10.2014.

    mene zanima samo jedno na sto vjerojatno necu dobiti nikada iskreni odgovor. tko je poslao ebola virus u afriku?????????????? on nije izbio samo tako, bilo je previse mira na tom kontinentu.sad se pocinje slati oruzje za sjevernu afriku, dolje je bilo toliko mira koje DJUBRE EUROPSKO STOJI IZA TOGAßßßßßßßßß

Komentiraj...
Vidi sve komentare