To je to što me zanima!

Papa Benedikt pozvao na mir u svijetu i na Balkanu

Tijekom božićnog obraćanja (Urbi et Orbi) papa Benedikt XVI. pozvao je na mir u svijetu te uputio svoj blagoslov i čestitao Božić na 63 jezika
Vidi originalni članak

Papa je uputio snažan poziv za "mir u Svetoj zemlji i na Bliskom istoku, u Africi, na Balkanu i svugdje u svijetu".
Svoj je govor usredotočio na vrijednost Božića i nadu koju donosi rođenje Isusa. Papa je zatražio pravo na zdravlje, obrazovanje i rad za sve osobe, te je osudio tlačenja i uvjete života koji vrijeđaju dostojanstvo čovjeka. Oštro je osudio krvave oružane sukobe, terorizam i nasilja svake vrste koja izazivaju patnje cijelog svijeta i pogađaju prije svega žene, djecu i starce.
- Neka svjetlost Krista, koja dolazi osvjetliti svako ljudsko biće i neka bude utjeha svima koji se nalaze u tminama siromaštva, nepravde, rata - rekao je Papa.
Papa Benedikt je čestitao Božić na 63 jezika, jednome više od prošle godine, a među njima i na hrvatskome ("Sretan Božić, Isusovo Porođenje!"). Ove je godine Papa čestitao Božić i na jeziku indiosa iz Amazone. Na balkonu bazilike svetog Petra, Benedikt XVI. je nosio mitru svojeg prethodnika Ivana Pavla II. čime je htio naglasiti kontinuitet s Wojtylom na Petrovoj stolici.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • udrugabu 25.12.2007.

    ..hvala na čestitkama, također svima sve najbolje..

  • gardy 25.12.2007.

    Sretan Božič svima.to vam želim ja.

  • zeljko_ri 25.12.2007.

    Svim dobrim ljudima sretan Božić.Živjeli!

Komentiraj...
Vidi sve komentare