To je to što me zanima!

Papa Benedikt se nije vezao pojasom pa je dobio kaznu

Protiv pape Benedikta XVI. podignuta je prekršajna prijava jer, dok se vozio ulicama grada Freiburga, nije se vezao pojasom. Prijavu je podignuo jedan Nijemac
Vidi originalni članak

Protiv pape Benedikta XVI. podignuta je prekršajna prijava jer, dok se vozio ulicama njemačkog grada Freiburga, nije se vezao pojasom, piše Nacional. Prijavu je podignuo jedan Nijemac. Kao razlog prijave naveo je da je zabrinut za Papinu sigurnost iako nije kršćanske vjeroispovijesti.

- Mjerodavni odjel podignutu prijavu ispitat će kao i svaku drugu, bez obzira o kojoj se osobi radi - izjavila je glasnogovornica gradske uprave u Freiburgu. U prijavi stoji kako je Papa napravio prekršaj 24. i 25. rujna, i dva dana zaredom djelovao protiv propisa. Proizvođač papamobila, Mercedes, tvrdi kako u svim automobilima postoje pojasi za vezanje. Prije svega, morat će se ustvrditi hoće li se Papa tretirati kao njemački državljanin Josef Ratzinger ili će uživati imunitet stranoga građanina. Kazna za nevezanje u Njemačkoj iznosi od 30 do 1000 eura, ovisno o primanjima prekršitelja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zanimljivo 28.11.2011.

    Bili vi pedofil,lopov ili đavo zakon je zakon!

  • user_136590 27.11.2011.

    to je samo dokaz da je papa čovjek kao i mi svi ostali, obični smrtnici... pa zakon bi trebao vrijediti za sve jednako, ne?

  • beebee 27.11.2011.

    ccc...to mu se nije smjelo desiti! kako će ga sad posthumno batificirati :O

Komentiraj...
Vidi sve komentare