To je to što me zanima!

Papa Benedikt XVI. istjerao je vraga na Trgu svetog Petra?

Slučajni egzorcizam: Kontroverzni svećenik Gabriele Amorth tvrdi da su se opsjednuti muškarci tresli, pjenili i bacali po podu dok ih nije blagoslovio papa
Vidi originalni članak

Pomoćnici su doveli dva muškarca, Giovannija i Marca, na Papinu tjednu audijenciju na Trgu svetog Petra u ožujku 2009. Što im se Papa više približavao, muškarci su postajali nemirniji. Tresli su se. Bili su opsjednuti, piše u knjizi oca Gabrielea Amortha, a ulomak prenosi talijanski magazin Panorama.

Pomagač je rekao Giovanniju da se kontrolira, a ovaj mu je “čudnim” glasom odgovorio: “Ja nisam Giovanni”. Papa je mahao okupljenim vjernicima, a Giovanni i Marco počeli su urlati, pjeniti se i škrgutati zubima.

- Čim je Papa izašao iz Papamobila, opsjednuti muškarci bacili su se i udarali glavom o pod. Švicarska garda ih je gledala, no ništa nije poduzela - tvrdi Amorth.

Papa je vidio Giovannija i Marca, smireno podignuo ruku prema njima i blagoslovio ih.

- Odgurnula ih je jaka sila, kao da ih je netko udario. Odletjeli su tri metra unatrag i prestali urlati. Zaplakali su - piše otac Amorth. Vatikanski glasnogovornik, otac Federico Lombardi, tvrdi kako Papa nije mogao znati da su muškarci opsjednuti đavlom.

- Sveti Otac nije znao tko su ti muškarci i zašto su bili ondje. Čak ako su tvrdnje i istinite, nije u redu govoriti o Papinu egzorcizmu jer on nije bio upozoren na njih niti je bio upoznat sa situacijom - tvrdi Lombardi.

Otac Amorth, koji tvrdi da je spasio tisuće ljudi, kaže da Papina djela i riječi mogu razbjesniti sotonu. Poznat je po kontroverznim izjavama. Govorio je da zlo koje vodi do prelaska na istočnjačke religije i na lažno vjerovanje u reinkarnaciju. Borio se i protiv knjiga o Harryju Potteru jer potiču djecu na vjerovanje u crnu magiju i čarobnjaštvo.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Plavusa131 08.02.2012.

    Tko ono uvijek napise."A onda je svizac zamotao cokoladu"?!Cini mi se da je ovaj put zamotao dvije!

  • brko1 08.02.2012.

    Možda je u njima bio Bog?!

  • sevenofnine 08.02.2012.

    Ghost Busters tnnnntntnntntn

Komentiraj...
Vidi sve komentare