To je to što me zanima!

Papa Benedikt XVI. pomolio se uz voodoo hram pun pitona

Dok se Papa molio u katedrali voodoo svećenici i njihove žene znatiželjno su promatrali što se zbiva preko puta. Jedan od njih rekao je da nema ništa protiv Pape
Vidi originalni članak

Poglavar Katoličke crkve Benedikt XVI. došao je u trodnevni posjet Beninu na zapadu Afrike. U prijestolnicu voodooa stigao je kako bi predstavio apostolsku budnicu Africae Munus. Papa se molio u katedrali Bezgrešnog začeća, odmah preko puta hrama voodooa s pitonima. U blizini su u to vrijeme stajali voodoo svećenici te znatiželjno promatrali što se zbiva u katedrali. Jedan od njih pozirao je fotoreporterima sa nekoliko zmija i kazao kako nema ništa protiv Pape. Novi je dokument religijske naravi, govori o smjernicama djelovanja Katoličke crkve u Africi u sljedećim deseteljećima. U nekoliko odlomaka osvrnuo se i na AIDS. 

Papa je novinarima rekao kako je Benin izabrao kao jedinu destinaciju na ovome afričkome putovanju zato što je to mirna demokratska zemlja sa suživotom katolika, muslimana i pripadnika tradicionalnih religija, piše Christian Post.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • axlica 20.11.2011.

    tam ste nasrali onu tamaru jer ima kućerinu, cipele i ostalo a ovaj bogatun dolazi među siromašne i onda mazi klince po glavi i maše iz svog papamobilčića.

  • JacaDaca 20.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • JacaDaca 20.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare