To je to što me zanima!

Papa Benedikt XVI želi da zabrane žapca na raspelu

Skulptura žapca na križu koji u jednoj ruci drži kriglu piva, a u drugoj jaje izložena je u muzeju u Italiji. Papa traži da se ukloni jer je bogohulna
Vidi originalni članak

Razapeta žaba izložena je u muzeju suvremene umjetnosti u talijanskom Bolzanu te već tri mjeseca izaziva polemike u tom gradu. Skulptura je rad pokojnoga njemačkog umjetnika Martina Kippenbergera, a objašnjenje je kako je riječ o autoportretu “umjetnika u dubokoj krizi”. Tamošnji biskup Wilhelm Egger o "bogohulnom djelu" odmah je izvijestio Papu, koji se krajem srpnja odmarao u svom ljetnikovcu, nedaleko od Bolzana.
- Ranjen je vjerski osjećaj tolikih osoba koje u križu vide simbol Božje ljubavi i našeg spasenja, što zaslužuje priznanje i vjersko obožavanje - napisao je papa Benedikt XVI. Lokalne vlasti zalažu se da se skulptura ukloni iz muzeja, a predsjednik regionalnog vijeća Franz Pahl čak je štrajkao glađu. Direktorica muzeja Corinne Diserens brani slobodu umjetničkog izražavanja te unatoč Papinu pismu ne kani promijeniti stav. Izložba će ostati otvorena do 21. rujna, kada će djelo vratiti u Švicarsku.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • brusnica 29.08.2008.

    ako je ovaj lik umjetnik a njegova djela umjetnost, onda su crteži, likovi od glinamola i plastelina koje rade moja djeca čista remek djela !!!!

  • user_21090 29.08.2008.

    Užas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vjerujem da će Papa nešto uspjeti učiniti,kako bi se onemogučilo ismijavanje onoga što je najsvetije svakom tko veruje u Krista.

  • Inkoba 29.08.2008.

    izgleda da ste svi maloumnici, svako ima pravo da radi sta hoce a PAPA i crkva mora svatit da vise ih niko nejebe ni 2 %. nema veceg lopova nego oni sto se kriju iza religije popovi, svecenici hodze itd istina boli znam sisaj motku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare