To je to što me zanima!

Papa Franjo: Ako je netko gay, pa tko sam ja da mu sudim?

Papa Franjo pričao je na povratku iz Brazila s novinarima u zrakoplovu. Otkrio im je kako je živjeti kraj Benedikta XVI. i što nosi u crnoj torbi s kojom je snimljen
Vidi originalni članak

Papa Franjo rekao je novinarima da on neće suditi gay ljudima koji žele postati svećenici niti će ih marginalizirati. 

- Ako je netko gay i traži Gospodina i ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim - rekao je Papa novinarima, piše Corriere della sera. Dodao je i da homoseksualci zbog svoje orijentacije ne smiju biti marginalizirani i da moraju biti integrirani u društvo, te je naglasio  i da žene neće moći obnašati svećeničku dužnost.

Papa i novinari dotaknuli su se i izvješća o 'gay lobijima u Vatikanu', na što je Papa rekao da se mnogo pisalo o tome, ali da on još nije vidio nikoga s iskaznicom na kojoj piše gay. 

Papin komentar razlikuje se od onoga što je govorio njegov prethodnik Benedikt XVI. koji je 2005. godine popisao i dokument u kojem stoji da ljudi s duboko ukorijenjenim homoseksualnim tendencijama ne smiju biti svećenici. 

U intervjuu koje je dao novinarima u zrakoplovu na povratku iz Brazila, gdje je išao na svoje prvo službeno putovanje od početak pontifikata, Papa je rekao i da je imati Benedikta u Vatikanu, jednako kao imati mudrog djeda kod kuće kojem se obraćaš za savjet. 

Otkrio je i što nosi u crnoj torbi s kojom je snimljen kako ulazi u zrakoplov.

 - Uvijek ju nosim sa sobom kad idem na put. I sad sam išao na put pa sam ju nosio. Unutra je Biblija, pribor za brijanje i neka knjiga da me zabavi na letu - otkrio je Papa.

Idi na 24sata

Komentari 666

  • alpinist 31.07.2013.

    Papine riječi tumače svi kako im paše,a točno znaju što je Papa tim htio reći.homoseksualnost je bolest i treba je liječiti,a i educirati ljude da je to u svakom slučaju nezdravo i veliki grijeh!

  • user_171386 30.07.2013.

    A raspekmezili ste se sada svi...joj, veliki covjek, joj ispravan, joj ovo, joj ono, a pljujete svi po drugima..do jucer ste po homicima, pa po Severinama, Majama, ovim, onim.... poltroni. Fuj

  • Palamudan 30.07.2013.

    gey je okey

Komentiraj...
Vidi sve komentare