To je to što me zanima!

Papa Franjo moli se za svijet bez nuklearnog naoružanja

Sveti Otac ukazao je na potrebu "odlučnog rada na izgradnji svijeta bez nuklearnog oružja" govoreći s prozora okupljenima na Trgu sv. Petra i navodeći svoju encikliku iz 2015. Laudato si (Hvaljen budi)
Vidi originalni članak

Papa Franjo pozvao je u nedjelju svjetske čelnike da rade na nuklearnom razoružavanju kako bi zaštitili ljudska prava, posebice ona slabijih i siromašnih ljudi. 

Sveti Otac ukazao je na potrebu "odlučnog rada na izgradnji svijeta bez nuklearnog oružja" govoreći s prozora okupljenima na Trgu sv. Petra i navodeći svoju encikliku iz 2015. Laudato si (Hvaljen budi).

Njegova izjava došla je na dan kada je dobitnica ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, Međunarodna kampanja za ukidanje nuklearnog oružja (ICAN), pozvala nuklearne zemlje da usvoje UN-ov Sporazum o zabrani nuklearnog oružja.

U vrijeme rastućih napetosti između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje, Papa je ponovno upozorio na katastrofalne humanitarne posljedice i posljedice na okoliš nuklearnih sredstava i pozvao je da se u spor uključi treća zemlja kao posrednik.

U svom nedjeljnom Angelusu papa Franjo je dodao da muškarci i žene u svijetu imaju "slobodu, inteligenciju i sposobnost upravljati tehnologijom i ograničiti njezinu moć zbog mira i istinskog napretka".

Idi na 24sata

Komentari 17

  • koko82 11.12.2017.

    a ja se molim za svijet bez religije.... pa.. kog briga

  • PRCO 10.12.2017.

    Znaci uzaludno se moli!

  • Sky Fighter 10.12.2017.

    Žao mi je što je crkva izgubila onaj svoj faktor povjerenja dozvolivši u svojim redovima sve i svašta dok su i druge vjere ponovno stvorile na isti način ekstremističke grupacije i u tom desbalansu uz pad svih moralnih vrijednosti , rušenje i udaranje na obitelj više nemamo ništa što nam sveto !

Komentiraj...
Vidi sve komentare