To je to što me zanima!

Papa Franjo: Ne živim u palači jer ne želim da me opljačkaju

Promijenio je 'pogrebni' izraz lica koji je prije imao. Sad se stalno smije. Vrlo je sretan, kaže da je jako zabavno biti Papa, kaže Mario Poli, argentinski nadbiskup
Vidi originalni članak

Argentinski nadbiskup Mario Poli rekao je da mu je Papa Franjo šaljivo rekao da je radije odabrao živjeti u jednostavnom smještaju u Vatikanu nego u Papinskoj palači kako bi izbjegao pljačku, piše Reuters

Mario Poli, koji je zamijenio Papu Franju na mjestu argentinskog nadbiskupa u Buenos Airesu, već se dva puta sastao s novim vođom Katoličke crkve. 

- Dok smo čavrljali pitao sam ga: Zar nećeš živjeti u Papinskoj palači? A on mi je odgovorio: Tamo? Tako da me mogu opljačkati? Nema šanse!' - prepričao je Poli njihov šaljivi razgovor. 

Nakon što je 13. ožujka izabran za novog poglavara Katoličke crkve, Papa Franjo je  umjesto u službenoj i znatno raskošnijoj Papinskoj palači izabrao živjeti u znatno skromnijem apartmanu Doma svete Marte, zgrade smještene u blizini Bazilike svetog Petra u Vatikanu. 

Argentinski nadbiskup je izjavio kako Papa uživa u svojoj novoj ulozi, te da je promijenio svoj 'pogrebni' izraz lica koji ga je krasio dok je bio nadbiskup u Argentini. 

- Sada se stalno smije. Vrlo je sretan, kaže da je jako zabavno biti Papa. Da, postoje problemi, kao i u svakoj obitelji, ali ima mnogo ljudi koji mu pomažu - rekao je Poli.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • POTPEC 05.09.2013.

    jedva čekam da dođe u hrvatsku

  • bezideje 05.09.2013.

    a bože koji tupavi narod! svi minuse lupaju na komentare, a da je netko napisao da je papa serator, ovakav, onakav (ispričavam se na izrazu) lupali bi pluseve! zbilja ne mogu vjerovat dokle seže ljudska glupost!

  • Mate55_1 05.09.2013.

    Sad opet očekujem 1000 komentara što bi trebao ili ne bi trebao papa, uz salvu pljuvanja i uvreda na račun Crkve, katolika i Hrvata!

Komentiraj...
Vidi sve komentare