To je to što me zanima!

Papa Franjo: Počiniti pobačaj je kao unajmiti plaćenog ubojicu

Kako može čin prekida razvoja jednog nevinog i bespomoćnog života biti civiliziran ili jednostavno ljudski?, zapitao je Franjo u obraćanju javnosti...
Vidi originalni članak

Žene koje počine pobačaj su poput ljudi koji unajme 'plaćenog ubojicu da im riješi problem', rekao je u srijedu papa Franjo okupljenima na Trgu svetog Petra.  

"Kako može čin prekida razvoja jednog nevinog i bespomoćnog života biti civiliziran ili jednostavno ljudski?", zapitao je Franjo u obraćanju javnosti.

"Pitam vas je li opravdano prekinuti ljudski život kako bi se riješio problem", dodao je. Dok su okupljeni odgovarali s "ne", Papa je zaključio da je pobačaj kao "unajmiti plaćenog ubojicu da nam riješi problem."

Iako se smatra liberalnijim od svojih prethodnika, Franjo ne odstupa od crkvenih učenja kada je riječ o planiranju obitelji i spolnim odnosima. 

Međutim, on ne komentira često pitanja koja su predmet žustrih rasprava navodeći da bi se Crkva trebala manje usmjeriti na nametanje doktrine, a više na približavanje onima koji su od nje odlutali kao i prema potrebitima.

U travnju je poglavar 1,3 milijarde katolika u svijetu rekao da bi pomoć siromašnima trebala biti jednako važna kao i borba protiv pobačaja.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • walter w 11.10.2018.

    Meni je baš lijepo kada vidim da se svi trpaju u tuđe živote i vode tuđe brige. Samo me zanima zašto ti koji stalno vode tuđe živote ne plate koji račun onima kojima se petljaju. Što to koga briga tko će što raditi? Eto meni se ne sviđa što je Pero išao na wc pa ne znam što sad da radim..

  • Smoke_on_the_Water 10.10.2018.

    "Demokršćanin" milinović iz Gospića, 500 puta "je bio unajmljeni" ubojica po vlastitom priznanju a onda je razgovarao sa svećenikom.

  • super_baka 10.10.2018.

    Prvo se smeće čisti ispred svojih vrata. Kad Vi cjenjeni klerici to učinite obratite se običnom puku

Komentiraj...
Vidi sve komentare