To je to što me zanima!

Papa Franjo poručio frizerima: Okanite se tračeva u salonima!

Umjesto toga, svoju bi profesiju trebali obavljati 'u duhu kršćanstva, prema klijentima se odnoseći ljubazno i s poštovanjem, pritom im nudeći lijepu riječ i ohrabrenje'
Vidi originalni članak

Papa Franjo često je i ranije upozoravao da nije lijepo ogovarati prijatelje i susjede, a u ponedjeljak je istu poruku uputio vlasnicima frizerskih i kozmetičkih salona i brijačnica, modernih hramova 'tračeraja'.

Sveti Otac je u audijenciju primio oko 230 talijanskih frizera, kozmetičara, brijača i stilista, članova Odbora svetoga Martina de Porresa te im, među ostalim poručio da 'ne pokleknu pred iskušenjem govorkanja i ogovaranja', tako karakterističnima za mjesta na kojima obavljaju svoj posao. 

Umjesto toga, svoju bi profesiju trebali obavljati 'u duhu kršćanstva, prema klijentima se odnoseći ljubazno i s poštovanjem, pritom im nudeći lijepu riječ i ohrabrenje'.

Franjo ih je podsjetio da je njihov zaštitnik sveti Martin de Porres, peruanski svetac iz 16. stoljeća kojega je Pavao VI. proglasio zaštitnikom brijača i frizera. Veći je dio života proveo pomažući siromašnima i bolesnima. 

Talijanski frizerski saloni i brijačke radionice tradicionalno su zatvorene ponedjeljkom, zbog čega je grupa izabrala slobodan dan za posjet Vatikanu.

 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Uragan_1 30.04.2019.

    E moj Franjo pa sad si kao i Taritaš. Hebi ga Vi o frizerskim tračima a ona o porezu na higijenske uloške i tanpone. A u p.m. koja svjetska i državna problematika.🙉

  • 30.04.2019.

    Kajgot

  • 30.04.2019.

    Wow! Koliko ljutitih frizera i obožavatelja frizera među komentatorima! Vidim, nisu baš prihvatili pouku! I dalje se bave tračevima i klevetama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare