To je to što me zanima!

Papa Franjo poručio: Nekad je razvod braka moralni imperativ

Na audijenciji na Trgu svetog Petra papa Franjo je kazao kako su nekad rastave braka neizbježne jer je katkada bračnim partnerima nemoguće ostati zajedno
Vidi originalni članak

Istina je...da postoje slučajevi kada je razdvajanje neizbježno. Nekada ono čak postaje moralni imperativ" -  rekao je Papa tijekom redovite audijencije srijedom na Trgu svetoga Petra u Rimu. 

Poglavar Katoličke crkve, koja inače propovijeda neraskidivost braka, istaknuo je kako se to odnosi na slučajeve nasilja u obitelji i eksploatacije, koji ugrožavaju slabijeg partnera ili malu djecu.

Sveti Otac je to kazao samo dan nakon što je objavljen dokument za sinodu predviđenu od 4. do 25. listopada. Tada će se održati svjetski sastanak biskupa. Na  njemu će razmatrati i razgovarati kako će se ubuduće odnositi prema ljudima koji se ne ponašaju sukladno katoličkoj obiteljskoj etici odnosno što napraviti u slučajevima rastava, nevjenčanih parova i homoseksualaca.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • ella123xD 25.06.2015.

    Ovo je posljednji ,,regularni " Papa izabran na Zemlji .The end.

  • LebronPetrovic 25.06.2015.

    Da da. Vrlo lako je sklopit brak, a teško ga je razvrgnut. To su krivi u velikom postotku i svećenici što ljude koji nakon 14 godine nisu bili u crkvi idu vjenčavat. Takvi u koje možda i ja spadam imaju fino matičara i to je to. Zašto uopće traže crkveno vjenčanje ako nisu bili 10 godina i više u crkvi. A normalno da da sam za lakše razvragavanje crkvenog braka.

  • banirana 25.06.2015.

    mediji samo pokvarenjački sjeckaju papine govore - razvod braka je sveti sakrament znači to je u Božjoj vlasti a samo u posebnim okolnostima crkva dopušta ne razvod ne poništenje sakramenta nego razdvojeni odvojeni život ako je zlostavljanje ili neki drugi teški poremećaji ponašanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare