To je to što me zanima!

Papa Franjo proslavio rođendan uz tortu, roditeljima dao savjet

Vjernici okupljeni na tradicionalnoj nedjeljnoj misi su papi Franji pjevali "Sretan rođendan", a njegova torta od krušaka i cimeta nosila je snažnu simboličku poruku
Vidi originalni članak

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, u nedjelju je proslavio svoj 81. rođendan. Okupljene vjernike na tradicionalnoj nedjeljnoj misi na trgu Svetog Petra pozvao je da budu "uvijek veseli, čak i kad događaji ne idu u smjeru u kojem želimo".

Papa je dao i savjet za roditelje, da drže svoju djecu podalje od svađa odraslih. 

- Djeca pate ako su svjedoci problema u kući i kad se roditelji svađaju. Ne treba ih rastužiti. Oni trebaju uvijek rasti u radosti - rekao je papa Franjo nakon susreta s grupom mladih u nepovoljnom položaju, o kojima brine fondacija Vatikana. 

Svi u crkvi i na samom ulazu su Papi pjevali "Sretan rođendan", a torta mu je bila od krušaka i cimeta. Na njoj je bio iscrtan sam Papa koji na leđima nosi teret Zemlje, podijeljene na dva dijela, a potom zakrpana - kao simbol ujedinjavanja, čemu i teži poglavar Rimokatoličke crkve. Oblik torte je bila zamisao talijanskog umjetnika MoPala, poznatog po grafitima. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Mauritius 18.12.2017.

    Ne daj te se krivo voditi.... on je samo kap u moru krivih ucitelja.... znamo svi za oprost ljudskost ljubav itd to je u pravim krscanima tako ili nako... pravi pastir se bavi pravim problemima on ne.... laznjak

  • škver 18.12.2017.

    Poštovani Papa,Vi ste veliki Čovjek ali ne vidim da Vas Vas itko slijedi !!!

  • mmzg 18.12.2017.

    Konacno jedan Papa kakav bi i trebao biti posrednik izmedju Boga i vjernika. Meni najdrazi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare