To je to što me zanima!

Papa Franjo tijekom diktature u Argentini prevozio ljude preko granice: 'To je ostavilo traga'

Objavljen je razgovor Pape u kojem otkriva da je zbog strahova išao i psihijatrici kako bi se mogao nositi sa strahovima. Otkrio je i da želi umrijeti i biti pokopan u Rimu
Vidi originalni članak

Argentinski list La Nación objavio je razgovor s papa Franjom u kojem je rekao kako razmišlja o smrti, ali je se apsolutno ne boji. Rekao je i da kani umrijeti u Rimu, bilo u službi ili u mirovini, te da tamo želi biti pokopan. U Argentinu se ne želi vratiti.

A upravo iz Argentine nosi teške uspomene, pa i iskustvo da je pola godine svaki dan išao psihijatrici te se savjetovao kako preboljeti strahove s kojima se borio. Bilo je to u doba vojne diktature kada je današnji papa Franjo bio provincijal argentinskih isusovaca. 

Torinska La Stampa prenijela je La Nacióna koji je objavio što je papa Franjo rekao liječniku Castru:

- Nikada se nisam podvrgnuo psihoanalizi. Kad sam bio isusovački provincijal, za užasnih dana diktature, kada sam morao prevoziti osobe u ilegalu kako bi izišle iz zemlje i spasile život, morao sam ovladati situacijama s kojima se nisam znao suočiti. Posjetio sam gospođu, veliku ženu... S njom sam se savjetovao jednom tjedno u razdoblju od šest mjeseci - rekao je papa.

Otkrio je kako je doživio i situaciju da je automobilom vozio čovjeka koji se sakrivao ispod deke i prolazi tri policijske blokade. To je na njemu ostavilo traga.

Govoreći o svojim razgovorima sa psihologicom, rekao je kako je uvjeren da svaki svećenik mora poznavati ljudsku psihologiju. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare