To je to što me zanima!

Papa je kritizirao američke biskupe zbog zlostavljanja

Vjernici i misija Crkve i dalje uvelike trpe zbog zloporaba moći, nesavjesnosti i seksualnih skandala, te njihovog lošeg rješavanja, napisao je Papa
Vidi originalni članak

Papa Franjo je u četvrtak kritizirao biskupe SAD-a jer nisu pokazali jedinstvo u skandalu oko seksualnih zlostavljanja i rekao da se moraju okončati unutarnje razmirice glede krize koja je ozbiljno potkopala vjerodostojnost Crkve u Americi.

U dugom i vrlo neuobičajenom pismu poslanom dok su se američki biskupi na tjedan dana povukli kako bi razmotrili sve širu krizu, Franjo je rekao da skandal pokazuje žurnu potrebu za novim pristupom upravljanju i promjenom načina razmišljanja u Crkvi.

"Vjernici i misija Crkve i dalje uvelike trpe zbog zloporaba moći, nesavjesnosti i seksualnih skandala, te njihovog lošeg rješavanja", napisao je Papa dodavši da su se biskupi više "usredotočili na međusobne prozivke nego na nalaženje puta za pomirbu".

Papa Franjo je pozvao vodeće katoličke biskupe svijeta idućeg mjeseca u Vatikan kako raspravili pitanje zaštite maloljetnika.

Uoči tog skupa američki biskupi su se u srijedu okupili u okolici Chicaga na sedam dana molitve i duhovnih razmatranja.

"Vjerodostojnost Crkve je ozbiljno potkopana i umanjena tim grijesima i zločinima, ali još i više nastojanjima da ih se zaniječe ili prikrije", rekao je Franjo.

Papa je kazao da je zabrinut zbog situacije i da se nadao osobno pridružiti američkim biskupima, ali da to nije mogao iz "logističkih razloga".

Idi na 24sata

Komentari 10

  • TITO LEGENDA HEROJ 04.01.2019.

    trebaš početi kritizirati naše,trebaš prestati na sili otimati novac i dobra od građana,trebaš dopustiti da crkva opstaje samo od vjernika,itd,itd.....tek onda će vas netko smatrati ozbiljnim.....

  • arwin 04.01.2019.

    Ovom liku bi netko trebao reći da je on šef u tom pedofilskom cirkusu zvanom crkva. I da ne kuka po novinama nego da posmjenjuje odgovorne i prijavi ih policiji pa da se pravna država obračuna sa pedofilima u crkvi. Ako ima spoznaje o pedofiliji a očito da ima kad o tome priča od kad je sjeo u stolicu. Već deset godina traje medijska hajka na pedofiliju u crkvi kao da popovi nisu dio pravnog sustava države koja pedofiliju rutinski sankcionira. Ovako ispada kao da su svećenici neki okorjeli ovisnici o pedofiliji koji trebaju posebnu skrb a organi pravne države s tim kao nemaju ništa. Lik će rasturiti crkvu do kraja s ovakvim pristupom.

  • Billericay Dickie 04.01.2019.

    Drug Papa uputio drugovima kritiku. Sad će prozvani drugovi izvršiti samokritiku. Mea culpa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare