To je to što me zanima!

Papa je poručio: Nije dosta hvaliti se Kristom, živite ga...

Nakon što je prije Božića prozvao Crkvu, svećenstvo i Rimsku kuriju, papa Franjo se na blagdan svetog Stjepana osvrnuo na vjernike koji ne žive dovoljno vjeru
Vidi originalni članak

Papa Franjo je u petak svim Stjepanima čestitao imendan i vjernike podsjetio na važnost zajedništva.

Katolička crkva je u petak proslavila blagdan svetog Stjepana, đakona i mučenika kojeg su kamenovali jer je propovijedao. Papa Franjo podsjetio je na važnost života u vjeri i ustrajnost u njemu govoreći kako Sveto pismo opisuje kako to postići u svakodnevici.

- Budite svjedocima u poniznosti, u tihom služenju, bez straha idite protiv struje - kazao je.

Objasnio je kako nisu svi pozvani da kao Stjepan poginu mučeničkom smrću, ali svaki kršćanin trebao bi pod svakim okolnostima živjeti životom vjere koju ispovijeda. Nakon angelusa zahvalio je svima koji su mu čestitali Božić.

- I ne zaboravite! Kršćansko zajedništvo je misliti, osjećati se i živjeti kao kršćanin. A ne da mislite kao kršćani, a živite kao pogani - rekao je okupljenim vjernicima.

Prije Božića Sveti Otac je u tradicionalnom obraćanju vatikanskoj administraciji izdvojio 15 “bolesti” kojih se Crkva i više svećenstvo, a posebno članovi Rimske kurije, moraju čuvati, osudivši sklonost površnosti, rivalstva, karijerizam, ogovaranja, klevete i neslogu.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • ilmare 27.12.2014.

    Zaludu .Papa! Ne žive ni većina svećenika dovoljno vjeru, pa ne možeš to očekivati kod običnih ljudi...

  • tamo neko 27.12.2014.

    Nek oni svi počnu od sebe.Ovaj Papa mi je simpatičan a ostalih 90% je za prebit

  • MrJinks 27.12.2014.

    Mogo bi prodati ovu svoju odoru pa uplatiti neku lovu sirotinji - ljudi nemaju za kruh u svijetu u africi rade genocid on samo gleda i viče pomolimo se ....i molim se ....ova odora košta ko stan u dubrovniku ....ajde mmi recite šta je on i ovi prije njega napravili za ljude osim što beru pare i lažu ...recite mi jednu stvar ne više ...????

Komentiraj...
Vidi sve komentare