To je to što me zanima!

Papa: Kada netko misli da je važniji od drugih, počinje kuga

Nitko ne može kazati ja sam šef, vi kao cijela Crkva imate samo jednog šefa: Gospodina Isusa, kazao je papa Franjo na Olimpijskom stadionu u Rimu
Vidi originalni članak

Kada netko zamišlja kako je važniji od drugih, započinje kuga. Nitko ne može kazati ja sam šef, vi kao cijela Crkva imate samo jednog šefa: Gospodina Isusa, kazao je papa Franjo u nedjelju poslije podne na Olimpijskom stadionu u Rimu gdje su se okupili na svom 37. nacionalnom skupu članovi katoličkog pokreta Obnova u Duhu.

Na stadionu je bilo 52.000 vjernika članova karizmatskog pokreta koji su pravim ovacijama pozdravili papu Franju. Bila je to ona prava stadionska atmosfera veselja, a papa Franjo je upozorio pripadnike pokreta da ne budu kontrolori, carinici, Duha Svetoga, već širitelji evanđelja. 

Franjo je pozvao članove karizmatskog pokreta cijeloga svijeta na obilježavanje 50. obljetnice nastanka zajednice, na blagdan Duhovi 2017. godine, na Trgu sv. Petra. Molio je da Gospodin nauči sve da se ne bore među sobom za komad veće vlasti, već da svih nauči skromnosti, milosrđu. Franjo je priznao kako je na početku svog svećeničkog hoda mislilo da je „Obnova u Duhu neka škola sambe“ čime je htio naznačiti kako se gledalo na taj pokret, odnosno kao na one koji misle da su važniji od drugih. Ponovio je i pitao prisutne da ponove s njime kako je njihov i šef cijele Crkve samo jedan, Gospodin Isus. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Mustafa Aga 03.06.2014.

    Svako onaj ko nije spoznao realnost postojanja Uzvisenog Boga i ko ne zivi po Bozijim zapovestima...Ta je osoba promasila svoj jadan zivot...

  • LebronPetrovic 02.06.2014.

    Tek kad se odreknu one o tri obroka dnevno bu se nešto promijenilo !

  • deda mikhael 02.06.2014.

    i tako godina prođe 2000 i sada se dođe do spoznaje, malo kasno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare