To je to što me zanima!

Papa misom uveo katolike u proslavu uskrsnuća Isusa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kako veliko sažaljenje Isus mora osjećati i u naše doba kada se mnogi kriju iza beskrajnih riječi, a zapravo su zbunjeni, rekao je papa Benedikt XVI
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. uveo je u subotu navečer po četvrti put katolike u Uskrs, pozvavši ih da se, slijedeći crkveni nauk, izdignu iznad "zabluda našega vremena". Služio je večernju uskrsnu misu u atriju zamračene bazilike Svetog Petra gdje je na velikoj uskrsnoj svijeći urezao grčka slova "alpha" i "omega"
Istaknuo je da je su u Isusovo vrijeme njegovi brojni sljedbenici bili zbunjeni "proturječnim porukama toga vremena i nisu znali kojim putem poći".
- Kako veliko sažaljenje Isus mora osjećati i u naše doba kada se mnogi kriju iza beskrajnih riječi, a zapravo su zbunjeni - rekao je Benedikt XVI, prenosi Reuters.
Kršćani u nedjelju slave svoj najveći i najstariji blagdan - Uskrs ili Vazam - dan uskrsnuća Isusa Krista kao najočitije svjedočanstvo Kristova božanstva i ujedno zalog uskrsnuća za vječni život. Uskrs slave vjernici diljem Hrvatske svečanim liturgijama u crkvama koje su se u korizmenom 40-dnevlju spremale za svetkovanje vazmenog otajstva. Kao središnji blagdan crkvene godine, Uskrs se u liturgiji slavi punih pedeset dana, do Duhova ili Pedesetnice.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Samo_Ja_08 12.04.2009.

    Ko prvo Sretan i blagoslovljen Uskrs. A ko drugo krepajte vi svi vi ateisti i sa vašim glasanjem \" loš \"

  • HrvatskaHrvatima 12.04.2009.

    Sretan Uskrs svim Katolicima na ovom svijetu,ali i onima koji su dobre volje,osobito Hrvatima jer nam malo srece ne bi skodilo...!

  • Dakox 12.04.2009.

    Sretan Uskrs svima sve najbolje vam zelim!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare