To je to što me zanima!

Papa moli države da prihvate izbjeglice i nada se da će se mladi Afganistanci obrazovati

Papa Franjo u nedjelju je u Angelusu rekao da moli za to da brojne države prihvate izbjeglice iz Afganistana te je dodao kako je vrlo važno da se svi mladi Afganistanci obrazuju
Vidi originalni članak

U trenucima previranja i promjena, u kojima Afganistanci traže utočište, molim za najugroženije među njima. Molim da im mnoge zemlje požele dobrodošlicu i da zaštite sve one koji traže novi život, rekao je Franjo pred stotinama okupljenih vjernika na Trgu svetog Petra u svojem Angelusu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Papa je odlučan i snažan pobornik prava izbjeglica i migranata.

Tisuće Afganistanaca koje su Sjedinjene Države evakuirale trenutačno čekaju u takozvanim tranzitnim čvorištima u zemljama poput Katara, Njemačke i Italije. Tisuće drugih nastoje otići iz zemlje preko kopnenih prijelaza sa susjednim državama, poput Pakistana.

- Također molim i za to da raseljene osobe unutar Afganistana dobiju pomoć i potrebnu zaštitu. Želio bih da se mladi Afganistanci i Afganistanke obrazuju jer je naobrazba temeljno dobro za razvoj čovječanstva - rekao je Papa. 

"I JA IMAM DJECU" Britanski vojnik čija je fotografija iz Kabula obišla svijet: "Teško je to gledati"

Posljednji put kad su u Afganistanu na vlasti bili islamistički militanti ženama nije bilo dopušteno da budu zaposlene, a djevojčice nisu smjele pohađati školsku nastavu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • patron 06.09.2021.

    doma si ih nosi

  • smrekovaca 05.09.2021.

    uzmi i sebi

  • zagorska puntarica opet 05.09.2021.

    Papa ima vece bogatstvo, zapravo Vatikan, nego mnoge europske drzave. Vatikan ima na raspolaganju stambenog prostora kak u prici. Dakle, nek ih papa i Vatikan udome. I bumo vidli kak bu to izgledalo i kolko bu trajalo. I, da, katolkinja sam. I imam svoju pamet za razmisljanje i sjecanje kaj su uvezeni napravili do sada po zemljama Europe, i sire.

Komentiraj...
Vidi sve komentare