To je to što me zanima!

'Papa oduševljen mladima, zna da su ga prihvatili s ljubavlju'

Mnogi svjetski mediji prate prvi Papin posjet Hrvatskoj. Prenijeli su oduševljenje mladih, misu s Hipodroma ali i političke poruke koje je poslao Europi i svijetu
Vidi originalni članak

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Federico Lombardi rekao je da je Papa izvrsno prihvaćen i dočekan u Hrvatskoj, kako od naroda tako i od državnika. Lombardi kaže da je Papa i sam osjetio da je izvrsno prihvaćen od strane predsjednika i članova Vlade, koji su sudjelovali na svim svečanostima na kojima i Papa, a ne samo protokolarnim. Primili su ga s poštovanjem i radošću, a u narodu se to osjetilo na susretu s mladima na Trgu bana Jelačića gdje se okupilo oko 30.000 mladih, plus još 20-ak tisuća u okolnim ulicama i na Kaptolu. 

Svjetski mediji o Papinom posjetu Hrvatskoj

Mnogi svjetski mediji prate Papin posjet Hrvatskoj. France Presse je prenio da je oko 400.000 ljudi prisustvovalo misi te da je Sveti otac govorio o obitelji i pozvao vjernike da se odupru razmišljanjima koja ugrožavaju kršćanske vrijednosti. Broj okupljenih vjernika na oko 400.000 je procijenio glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi. Dodao je da je misli prisustvovalo i 60 biskupa te oko tisuću svećenika. 

AFP pak piše da je Papa pozvao hrvatske vlasti na donošenje odredbi kojima bi poduprle obitelji u rađanju i odgoju djece. Reuters je Papine riječi procijenio kao vjerovanje Vatikana da je Crkva u Europi pod napadom nekih vlada i europskih institucija oko pitanja homoseksualnih brakova, pobačaja, vjerskog obrazovanja i isticanja kršćanskih simbola na javnim mjestima. 

Agencija APA piše da je subota bila u znaku političkih poruka, dok je u nedjelju Papa poslao bitnu poruku vjere. 

Reuters i APA također prenose da su mladi bdjeli u subotu navečer s Papom, da su mu pjevali i skandirali te nosili majice koje podsjećaju na nogometne dresove s natpisom 'Benedikt' i arapskim brojem 16. 

Agencija Sta javlja da je Papa u HNK rekao da je Hrvatska oduvijek dio Europe na povijesno-kulturnom planu, a uskoro će biti i na političko-institucijalnom. 

Srpske agencije Tanjug i Beta također su prenijele poruke iz HNK i atmosferu s Hipodroma. O Papinom posjetu Hrvatskoj pisao je i francuski Le Monde, španjolski ABC, švicarski list La Liberte, talijanski La Stampa i Corriere della Sera, američki Washington post i izraelski Jeruzalem Post.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • ViktorijaRajić 01.07.2011.

    predivno :)♥

  • admine opet te nabijem 10.06.2011.

    ma šta će ovi novi papa teška pedofilčina a i izgleda ko đava

  • serbiandabar 06.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare