To je to što me zanima!

Papa: Ova potrošačka kultura djecu odbacuje kao i hranu

Ovo je prvi put od kad je izabran da je tako oštro progovarao o pobačaju, za razliku od svojih prethodnika Benedikta XVI. i Ivana Pavla II. koji su često govorili o tome
Vidi originalni članak

Papa Franjo u ponedjeljak je rekao kako je zahvat pobačaja 'užasan', nakon što ga su konzervativci u Rimokatoličkoj crkvi optužili da nedovoljno govori protiv pobačaja, piše Fox News.  

- Užasno je i pomisliti da ima djece, žrtava pobačaja, koja nikad neće ugledati svjetlo dana - rekao je Papa, govoreći o pravima djece u svijetu. 

Dodao je kako je pobačaj dokaz 'potrošačke kulture' koja djecu odbacuje kao i hranu. Kazao je kako takav mentalitet predstavlja prijetnju svjetskom miru. 

Ovo je prvi put da je, od kad je izabran, tako oštro progovarao o pobačaju, za razliku od svojih prethodnika Benedikta XVI. i Ivana Pavla II. koji su često govorili o tome. 

Papa Franjo je konzervativce u Crkvi uznemirio kada je u intervjuu u rujnu izjavio kako se Crkva mora riješiti 'opsjednutosti' pobačajem, kontracepcijom i homoseksualnošću.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • SUSSIE_1 14.01.2014.

    Mislim da ovdje glavni problem u tome što neki čovjek ima pravo odlučivati o životu i smrti nekog drugog. Ja sam protiv pobačaja, iako je to nekim slučajevima vrlo upitno (npr. silovanje, bolest djeteta...) Treba maksimalno utjecati na smanjenje broja neželjenih trudnoća i unapređivati moral pa će se i samim tim smanjiti broj pobačaja. Mlade nije dovoljno podučiti samo kako se tehnički zaštititi već razvijati odgovorno ponašanje. Previše su bombardirani različitim filmovima koji pružaju poruku da je sex na 1. ili 2. izlasku ok, Djeca prerano ulaze u odnose, preskačući one prve faze zaljubljenosti

  • cudak 13.01.2014.

    po meni pobacaj treba biti zabranjen, ali sustav mora biti sposoban da se adekvatno pobrine za svako nezeljeno dijete, i svako drugo dijete koje zavrsi u sustavu...da se ne trose milijarde dolara na naoruzavanje i slicna smeca, sigurno bi se nasao i koji dolar koji bi se pobrinuo za djecu koja ce inace zavrsiti pobacena...neki ce reci da je pobacaj iskljucivo prvo zene, ali ja ne mislim tako, zar bi jednom covjeku trebao biti prepusten zivot drugog na milost i nemilost?...mozda razmisljam pomalo idealisticki, ali za mene ne postoji situacija, siromastvo, pritisak sa strane ili bilo koji drugi razlog koji bi smio natjerati majku da pobaci vlastito dijete, pa zaboga, stavi ga u sustav, mozda neces uvijek bit u teskoj situaciji, a tada se mozes vratit po njega i sl...u svakom slucaju, drustvo treba osigurati dobre alternative i stanje ce se popraviti...ps zao mi je ako je malo nerazumljiv tekst, stihijski sam bacao misli iz glave ni ne osvrcuci se sto sam tocno napisao...

  • dinosaurus 13.01.2014.

    Osobno sam protivnik pobačaj, ali... Rješenje nije u svakoj situaciji i pod MORAŠ roditi. Na žalost, pobačaji su postali učestali radi osobne ne odgovornosti i ne educiranosti mladih ljudi, te pod prisilom okoline radi tobožnje sramote. Sa tim ne samo da se uništava ne rođeni život, nego i život mlade osobe, kako tjelesno, vjerojatno i psihički. Zato ljudi moji, djecu treba educirati sukladno dobi, nije sramota i ne smije biti tabu tema i stalno im govoriti o posljedicama ne promišljenog spolnog čina.... i naravno učiti ih da se obitelj mora PLANIRATI naročito u ova današnja vremena jer u nedostatku materijalne i financijske sigurnosti bolje je na vrijeme izvršiti i pobačaj ako se već trudnoća dogodila, nego roditi i dijete i sebe izložiti patnjama teškog života. Zato, edukacija može čuda učiniti!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare