To je to što me zanima!

Papa pokrstio muslimana na Veliku subotu u bazilici

U subotu navečer Papa je krstio Magdija Allama (55) u bazilici Svetog Petra, Papinog gorljivog branitelja. Njegovo kršteno ime je sada Kristijan
Vidi originalni članak

Muslimanski spisatelj i novinar - veliki kritičar islamističkog fundamentalizma egipatskog podrijetla Magdi Allam kojega je sinoć u izravnom televizijskom prijenosu papa Benedikt XVI. s islama obratio na katolicizam, u nedjelju je izjavio kako shvaća da je u velikoj opasnosti, no da zbog toga nimalo ne žali.
- Svjestan sam u što se upuštam, no suočit ću se sa sudbinom visoko uzdignute glave i s unutarnjom snagom osobe koja je sigurna u svoju vjeru, rekao je Magdi Allam čije je novo krsno ime Kristijan. U subotu navečer Papa je krstio 55-godišnjeg Egipćana u bazilici Svetog Petra. Informacija o obredu držala se u tajnosti, a objavljena je nepunih sat vremena prije njegova početka. U kolumni koju je Allam objavio u listu Corriere della Sera, u kojemu obavlja dužnost zamjenika direktora napisao je kako je "korijen zla svojstven islamu koji je usto psihološki nasilan i povijesno konfliktan". Allam koji snažno podupire Izrael i kojega su izraelske novine jednom nazvale "muslimanskim cionistom", živi uz policijsku zaštitu zbog neprestanih prijetnji protiv njega, posebno nakon kritika koje je uputio Iranu zbog njegova stajališta prema Izraelu. Obraćenje na katolicizam Allam je nazvao "najsretnijim danom u životu". Allam je 2006. gorljivo branio Papu nakon njegova kontroverznog govora u njemačkom Regensburgu, koji su mnogi muslimani protumačili kao prikazivanje islama kao nasilne vjere.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • full 24.03.2008.

    vemi,slažem se s tobom,iako ne baš sa zadnjom rečenicom.Budala ima svuda.Ekstrema na svim stranama,a oni su opasni.Ne treba pretjerivati,prijetiti,svako ima svoje mišljenje i to treba poštovati.Ja osobno nemam ništa protiv što je on to napravio,samo to nije za naslovnicu,to se normalno svakodnevno događa,netko nađe utjehu u ovom ili onom,ako mu pomogne ok!

  • vemi 24.03.2008.

    Full, svatko od nas pripada onoj vjeri koju smatra najboljom. Ništa čudno u tome! Da smatram da je islam najbolja vjera, bio bih musliman. Da smatram da je budizam, bio bih budist..... Mene je osobno duboko dojmila želja jednog čovjeka da postane katolik iako je svjestan opasnosti kojoj se izlaže zbog toga. To je zaista prava vjera u čovjeku. Nije to napravio zbog vlastite dobrobiti, nego zbog vjere u Isusa Krista. U tome je njegova veličina! Inače, mnogi kršćani prelaze na islam i nitko im ne prijeti zbog toga, a ovom čovjeku je već glava u torbi. To mnogo govori o kvaliteti ovih dviju vjera!! Jaaaako mnogo!

  • rivley 24.03.2008.

    kreten..dok je bio jos ajmo rec \"musliman\" vec su spremali atentat na njega zato sto je sirio lazne kritike u svezi s islamom a sad ce jos teze zivjet i u jos vecem strahu da ga nece koknuti...hehe..kreten..

Komentiraj...
Vidi sve komentare