To je to što me zanima!

Papa: Prava Gospa nije šefica koja svaki dan šalje novo pismo

Ako su svećenici ili redovnici uključeni u zlostavljanje, jasno je da je u akciji vrag koji uništava Isusovo djelo. Ali budimo jasni - to je bolest, jedna je od Papinih izjava o aktualnim temama
Vidi originalni članak

Papa Franjo je u intervjuu za jubilarni 4000. broj časopisa La Civiltà Cattolica podijelio svoje viđenje uobičajene tematike, poput problema u Vatikanu (korupcija, seksualno zlostavljanje), a osvrnuo se i na to kako treba prihvaćati katoličke svece.

- Moramo govoriti o pravoj Gospi! Ne o Gospi šefici poštanskog ureda koja svaki dan šalje drukčije pismo kazujući: ‘Djeco moja, učinite to i onda drugi dan učinite drugo’. Ne, ta ne! Prava Gospa je ona koja generira Isusa u našem srcu, koja je Majka.

- U Buenos Airesu sam bio napetiji i zabrinutiji. Kada sam izabran za papu, dobio sam neko posebno iskustvo dubokog spokoja. Ja nisam predviđao da ću biti izabran. Ostavio sam u Buenos Airesu i pripremljenu homiliju za Veliki četvrtak. Novine su pisale da sam bio “king maker”, ali ne papa. U trenutku kada sam bio izabran jednostavno sam kazao: ‘Gospodine, idemo naprijed! - kaže Papa.

Naveo je i da je svjestan korupcije u Vatikanu, a kada iskrsne neki problem napiše poruku na papiriću svetom Josipu i stavi je pod kipić koji drži u sobi. Drži da gubljenje spokoja ne pomaže patnji.

- Nikada si ne smijemo prati ruke pred problemima. Da, u Crkvi ima mnogo Poncija Pilata koji si peru ruke kako bi bili spokojni.

Seksualno zlostavljanje smatra bolešću i tvrdi da „od četiri osobe koje zlostavljaju, dvije su bile prethodno zlostavljane".

- Ne budemo li uvjereni da je to bolest, problem se neće moći riješiti. Dakle, treba biti oprezan kada se prima na izobrazbu kandidate za redovnički život, a da se dobro ne utvrdi njihovu afektivnu zrelost - zaključuje papa Franjo.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • jabuka5 18.02.2017.

    nemojte ismijavati Međugorje , to je opasno , bolje se suzdržite i čekajte stav crkve .Gospa je rekla u početcima ukazanja djeci .. da će crkva priznati Međugorje i ukazanja , ali kad već počmu zbivanja . nikada se ne priznaju ukazanja dok traju .i poslije velikog znaka Gospa će još malo biti s nama .Ja vjerujem da će tada možda biti i drugi Papa .....nije bitno , ali crkva će ga priznati ,,,zato se suzdržite ......

  • GOSPA_MEDJUGORJE 13.02.2017.

    SRBIJA GOSPA.ma tu sam ja sta vam bi dodjite kod mene u medjunozje

  • jebomiščaplju 11.02.2017.

    Vicka ima drugacije misljenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare