To je to što me zanima!

Papa rekao da želi siromašnu Crkvu koja služi siromašnima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Papa Franjo je na druženju s medijima u subotu govorio o razlozima zbog kojih je odabrao ime Franjo, Naglasio je da je u središtu Crkve Isus Krist, a ne Papa
Vidi originalni članak

Papa Franjo u subotu je na audijenciji s medijima dao najjasniji znak da želi štedljiviju Crkvu te rekao kako ona treba biti siromašna i služiti siromašnima. Papa je govorio i o razlozima zbog kojeg je odabrao ime Franjo, po svetom Franji Asiškom, simbolu mira, skromnosti i siromaštva. Rekao je kako je on bio čovjek koji daje duh mira, ali i da je 'volio i brinuo' o stvaranju te da ljudi trenutno nisu u dobrom odnosu s prirodom. Franjo Asiški je navodno volio životinje te čak i propovijedao pticama.

Franjo je medijima rekao kako Crkva ima 'vrijednosti i grijehe' kao svaka institucija, ali da se treba fokusirati na 'istinu, ljepotu i dobrotu' Crkve. Naglasio je i kako je u središtu Crkve Isus Krist, a ne Papa te da je ona u svojoj prirodi duhovna, a ne politička, prenosi BBC

Papa je od srijede dao niz jasnih znakova da će se stvari promijeniti nakon pape Benedikta XVI. Tako je putovao autobusom s ostalim kardinalima, sam platio račun u hotelu. Obilježava ga i to što govori jednostavnim jezikom o etičkim vrijednostima te pokazuje odličan smisao za humor.

Idi na 24sata

Komentari 174

  • marci2812 19.03.2013.

    i s tom demagogijom nas j...... stoljecima - "draga braco i sestre" - uzas .

  • Titan_1 18.03.2013.

    Nadam se da je Bog već ako je napravio nepravedan svijet konačno na mjesto metnuo Papu koji će bogatim zapadnjacima objasniti ako hrane kućne ljubimce i debelidu ih do iznemoglosti istu količinu novca za bacanje hrane bolje dati za gladnu djecu u svijet.

  • 1111111111111 17.03.2013.

    mislim da se neće svidjet našoj bogatoj crkvi

Komentiraj...
Vidi sve komentare