To je to što me zanima!

Papa šalje izaslanika u Čile da istraži optužbe protiv biskupa

Barros je optužen da je štitio bivšega mentora Fernanda Karadima koji je proglašen krivim u vatikanskoj istrazi 2011. o višegodišnjem seksualnom zlostavljanju tinejdžera
Vidi originalni članak

Papa Franjo šalje vodećeg crkvenog istražitelja za seksualno zlostavljanje u Čile da ispita optužbe protiv biskupa optuženog za prikrivanje zlodjela klera nad maloljetnicima, objavio je Vatikan u utorak.

U izjavi se kaže da je izaslanik, nadbiskup Charles Scicluna s Malte, poslan nakon "novih informacija" koje su se pojavile o biskupu Juanu Barrosu iz čileanskoga grada Osorna.

Kontroverze o Barrosu kojeg je Papa u više navrata branio dominirale su Franjinim nedavnim putom u južnoameričku zemlju.

To je zamjetan zaokret u stavu pape Franje koji je upravo prošli tjedan u zrakoplovu na povratku iz Južne Amerike rekao novinarima da je siguran  u to da je Barros nedužan te da Vatikan nije dobio nikakve konkretne dokaze protiv njega.

Barros je optužen da je štitio bivšega mentora Fernanda Karadima koji je proglašen krivim u vatikanskoj istrazi 2011. o višegodišnjem seksualnom zlostavljanju tinejdžera. Karadima je optužbe opovrgnuo a Barros je rekao da nema saznanja o ikakvim prijestupima.

Siscluna je uporno otkrivao dokaze o seksualnom zlostavljanju protiv pokojnog osnivača konzervativnog crkvenog reda Kristovih legionara za vrijeme pape Benedikta i ima jak ugled u Crkvi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ak47 30.01.2018.

    Ako želiš da se nešto ne riješi - osnuj komisiju, ili u ovom slučaju pošalji "svojeg" istražitelja koji će istraživati sljedećih nekoliko godina dok ova afera ne padne u zaborav, kao i sve ostale. Mada je u ovom slučaju moguće i da svjedoci budu osuđeni kao što je bilo u aferi o Vatikanskoj banci, dok su stvarni krivci ostali na slobodi. Čini se kako Blaženi Presveti Otac nema ništa protiv pranja novca Talijanskoj mafiji, znate, to je onaj novac zarađen na drogi, ubojstvima, reketarenju, prometu bijelim robljem... I mali podsjetnik, iako Kristov nauk govori o praštanju, prvi Kristov čovjek nije oprostio osobama koje su ukazale na kriminal ali zato redovno oprašta pedofilima i kriminalcima, čudan neki nauk....

Komentiraj...
Vidi sve komentare