To je to što me zanima!

Papa: Smirite sukobe koji će samo proliti još krvi

Papa Benedikt XVI. je rekao da će se na sinodi u Vatikanu raspravljati o ulozi kršćana na Bliskom istoku. Molio je za mir i smirivanje napetosti
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI. je na misi u Nikoziji rekao kako kršćani u regiji proživljavaju veliku patnju i istaknuo njihovu neprocjenjivu ulogu u životu i povijesti regije. Izrazio je nadu da će se njihova prava sve više poštivati, te da neće više nikada ni na koji način biti diskriminirani. Tražio je od međunarodne zajednice da pomogne smiriti napetosti na Bliskom istoku, jer takvi sukobi samo vode do još prolijevanja krvi.
Papa je tijekom posjeta Cipru kazao da će na sinodi o Bliskom istoku, koja će biti od 10. do 24. listopada u Vatikanu, razgovarati o presudnoj ulozi kršćana na tom području, ohrabriti ih da svjedoče Evanđelje i pridonijeti promicanju dijaloga i širenju suradnje među kršćanima na tom području.
Vatikan je objavio radni dokument za sinodu o Bliskom istoku u nedjelju tijekom boravka pape Benedikta XVI. na Cipru. U dokumentu se navodi da su palestinsko-izraelski sukob, politička nestabilnost u Libanonu i rat u Iraku glavni razlozi zbog kojih kršćani napuštaju tu regiju. Upozoravaju na 'struju ekstremizma' koju je proizveo rast 'političkog islama'.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • joze makarska 2 06.06.2010.

    to kaze onaj kojem su glavni prihodi od kupoprodaje ORUZJA !

  • Shajni 06.06.2010.

    Sam svi pricaju,a nista ne rade.

  • nena2611968 06.06.2010.

    O boze oprosti im jer neznaju sta rade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare