To je to što me zanima!

'Ta žena koja se u Međugorju ukazuje nije Isusova majka...'

Navodna ukazanja nemaju neki značaj, to je moje mišljenje. Jasno je, pa tko misli da bi Gospa rekla: 'dođite sutra u toliko i toliko sati i ja ću reći poruku tom i tom vidiocu'?, kaže Papa...
Vidi originalni članak

Papa Franjo izrazio je ozbiljne sumnje u subotu oko svakodnevnih ukazanja Gospe u Međugorju kamo pristiže milijun hodočasnika godišnje.

U lipnju 1981. šestero djece i mladih ispričalo je da su svjedočili ukazanju Gospe u Međugorju. Ona se danas pojavljuje svakodnevno nekima od tih svjedoka, sada odraslih.

Žena koja im se ukazuje "nije Isusova majka", odrješito je kazao Papa u zrakoplovu kojim se u subotu vraćao iz Portugala gdje je proglasio svetima dvoje od troje pastira koji su ispričali kako su vidjeli Gospu 1917. u Fatimi.

Papa je u subotu spomenuo istragu u tijeku u Crkvi koja je iznijela "sumnje" u navodna sadašnja ukazanja u Međugorju.

- Ja sam osobno zločestiji, više volim Madonu majku, našu majku, a ne Madonu voditeljicu odjela koja šalje poruke svakog dana. Ta žena nije Isusova majka, izjavio je on.

- Ta navodna ukazanja nemaju neki značaj, to je moje osobno mišljenje. Jasno je, pa tko misli da bi Gospa rekla: 'dođite sutra u toliko i toliko sati i ja ću reći poruku tom i tom vidiocu'?, naglasio je on.

Papa je pokazao više blagosti spram originalnih ukazanja iz 1981. koje zasad ne odbacuje. "O prvim ukazanjima, onima djece, istraga kaže, više manje, da treba nastaviti istraživati oko toga", rekao je on.

Istaknuo je da se ne može zanijekati "duhovni i pastoralni" fenomen hodočasnika koji pronalaze vjeru na tom mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 516

  • najiram 10 17.05.2017.

    vrlo interesantno papa tvrdi da nije isusova majka....odakle on zna kako izgleda isusova majka...kad se njemu ne ukazuje...drugo što on ima uopće sa proglašavanjem nekog svetim...pitam se samo dali je svijestan svoje ćinjenice i svoje skromne uloge u instituciji koja se naziva crkvom...pa crkva nisu zgrade nisu katedrale nisu svećenici nisu pape..crkva je vjerovanje u boga i njegovo prisustvo među vjernicima...za one koji ne vjeruju u crkvu ne vjeruju u boga ne vjeruju u krista ne vjeruju u mariju...pustite na miru one koji vjeruju i tu nalaze svoj duševni mir...odkud vam pravo da im uskraćujete to pravo...2000 tisuće godina oni koji vjeruju i u toj vjeri su umirali u najvećim mukama koje su im prićinjali baš ti koji ne vjeruju...pitam se samo zašto su ih mućili...zašto su im uskraćivali vjeru...pa zašto nekome uskraćivati vjeru u ono što mu donosi duševni mir...pitam se što tjera nevjernike da uskračuju nećije vjerovanje....kad vjernici nićim me prisiljavaju nevjernike da vjeruju...

  • UNPROFOR 16.05.2017.

    Smijem se usporedbi Fatima - Međugorje !!! Nit ima išta tamo ni tu a Fatimu doživljavate kao istinitu a Bosnu kao lažljivu !! Jadni ste i tamo i ovdje !

  • zmajaa_1 16.05.2017.

    svađaju se Hercegovac i Nizozemac čija je "trava"bolja..na to će Hercegovac; ne znam ja kome se Gospa ukazala,vama il nama? :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare