To je to što me zanima!

Papa zbog mladih otvara i svoj profil na Facebooku

Na stranici pod nazivom "Papa vas očekuje na Facebooku" korisnici će moći slati i primati virtualne razglednica Pape s njegovim porukama
Vidi originalni članak

Kako bi povećali popularnost pape Benedikta XVI među mladima, Vatikan će na internetskoj društvenoj mreži Facebooku otvoriti profil Svetoga Oca na dan svjetskih komunikacija Katoličke crkve 24. svibnja. Na stranici pod nazivom "Papa vas očekuje na Facebooku" korisnici će interneta moći slati i primati virtualne razglednica Pape s dijelovima tekstova iz njegovih govora i poruka.
- Papa poziva na promicanje kulture dijaloga, međusobno poštovanje i prijateljstvo. VIjeće i samo mora primijeniti nove tehnologije kako bi promicalo odnose s ljudima te iskoristiti ono što nam nude nove tehnologije - rekao je Claudio Celli, čelnik Pontifikalnog vijeća za društvene komunikacije. Vatikan će također ponuditi korisnicima da primaju vijesti o Crkvi na svoje iPhone na osam različitih jezika, uključujući i kineski.
Početkom godine Benedikt XVI. podupro je vatikansku internetsku stranicu na Youtubeu, na kojoj se redovito izmjenjuju informacije o njegovim aktivnostima.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • user_36499 19.05.2009.

    kako to da me nisi prepoznao chevaperu?? to sam H.H

  • chevaper 19.05.2009.

    franjo kako god al ta crkva od svog postanka nije nista pametno ucinilo oni samo uzimaju pare na placaju porez a da ne nabrajam da koce znanost otkad su nastali i da su ubili najvise ljudi u povijesti svjeta u kruzarskim ratovima...

  • danchie 19.05.2009.

    Ovom je papi jako tesko nadmasiti Ivana Pavla II jer je on definitivno bio osoba za pamcenje i ja se iskreno nadam da ce ga proglasiti svecem, no mislim da je biti ukorak s tehnologijom jako lijepo od novog pape jer se trudi pribliziti mladima i nema nista lose u tome. Ne slazem se s nekim njegovim gledistima, no buduci da predstavlja Crkvu, treba mu dati priliku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare