To je to što me zanima!

Papin čuvar našao je torbicu sa 60.000 kn i vratio ju vlasniku

Obitelj iz Zagreba zaboravila je torbicu s novcima na benzinskoj kod čvora Vrpolje. Uz novac su u torbici bile kartice i drugi dokumenti. Dočekala ih je netaknuta...
Vidi originalni članak

Tata, obećao si. Danas idemo na more, nagovarala su navečer djeca Zagrepčanina Marina Brkića (32). On i supruga “potrpali” su djecu i stvari u kombi te se zaputili na Hvar. Stali su na benzinskoj postaji Cro Benz kraj čvora Vrpolje, popili kavu i nastavili put.

- Dolaskom do Dugopolja shvatio sam da nemam torbice ni mobitela. Nisam ni cestarinu mogao platiti. Zazvonio je suprugin telefon. Zvala je majka da kaže kako ju je nazvao Šibenčanin s benzinske i poručio da se vratim po torbicu - rekao nam je Marin Brkić.

U torbici je imao 60.000 kuna za kaparu za brod, kartice na kojima je flomasterom napisao PIN-ove, sve osobne dokumente, prometnu knjižicu automobila i nešto zlatnine.

- Torbica je bila netaknuta. Mogli smo ostati bez godišnjeg i broda - rekao je Brkić.

A pošteni nalaznik Zlatko Batinica, pročitavši adresu i ime na dokumentima, nazvao je informacije i dobio broj u Zagrebu.

- Javila se žena koju sam zamolio da zove na telefon Marinove supruge - rekao je Zlatko.

Presretni vlasnik torbice član je uprave tvrtke Pomoć na cesti. Dečkima s benzinke u znak zahvale obećao je besplatnu pomoć ako im se u Europi pokvari auto.

Kolege Zlatka Batinicu opisuju kao čovjeka koji ne propušta napraviti dobro djelo.

- Ima dva kredita, jedan u švicarcima, ali ni ne pomišlja uzeti nešto što mu ne pripada - rekli su na Cro Benzu. Dva dana prije našao je i strancima vratio punu torbicu eura. 

Član je Šibenske gradske straže

Heroj s benzinske postaje jedan je od prvih branitelja Šibenika. Njegovi suborci odavno su u mirovini, ali Batinica odbija svaku takvu ponudu. Nije htio nagrade ni tijekom rata. Sa suborcima se viđa redovito. Najčešće na priredbama u kojima sudjeluje povijesna postrojba Šibenska gradska straža, s kojom je nedavno u Zagrebu čuvao i papu Benedikta XVI.

Izvlačio je stradale iz smrskanog Peugeota

Kći (19) je poginula, a majka (49) ozlijeđena je u petak kraj benzinske na kojoj Zlatko Batinica radi. Zabile su se Peugeotom u stup. Zlatko ih je s vatrogascima izvlačio iz olupine.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • MarioZelo 10.07.2011.

    Osobno poznajem g.Brkića i znam da je imao valjani razlog da toliko novca ponese sa sobom.Čak smo se čuli slijedeće jutro kada je došao na Hvar i odmah je rekao sve naj o nalazniku.Za sve ove komentare znajte slijedeće;DA to je čovijek koji ima iskaznicu HDZ-a ali isto tako ima nekoliko poduzeća u kojima radi 24 sata dnevno. Pa tako da i ima 6.000.000 kn u torbici nije ih ukrao

  • ki 10.07.2011.

    E da su nam političari bili tako pošteni,hrvatska bi danas bila moćna država,a nebi nas vani ismijavali!Sramota!Sramite se lopovi jedni!Fuujjjj!Treba vas sve u raketu i na mars lansirati pa gore drmajte ako imate sa čime.I ja imam 60000KN..... ................................... ..................................................................... kredita na banci. Svaka čast g. Batinici što je vratio novac i onoj budali koja si je FLOMASTEROM na kartice napisala pinove.Mogo si ih na čelo tetovirat.

  • norek 10.07.2011.

    ma boli te kifla, u novinama si :)))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare