To je to što me zanima!

Papina misa za robijaše: Rekao im je da nada ne smije uvenuti

"Nada je Božji dar", rekao je Papa u propovijedi i savjetovao osuđenicima da ne budu zatočenici vlastite prošlosti, ali progovorio je i o eškom putu uključenja bivših zatvorenika u život
Vidi originalni članak

Papa Franjo predvodio je u nedjelju misu pred tisuću zatvorenika iznimno pozvanih u tako velikom broju u Vatikan i iskoristio je tu prigodu da im uputi poruku nade u budućnost, ali i da osudi licemjerje društva koje je često "zatočenik" svog individualizma.

Tisuću zatvorenika iz Italije i Španjolske, kao i još 3.000 zatvorskih djelatnika i dobrovoljaca, nazočilo je u nedjelju na misi u Vatikanu u prigodi Jubileja zatvorenika.

Papa je više puta posjetio zatvorenike u Italiji i u inozemstvu. U nedjelju je rekao da se svaki puta kada odlazi u zatvor pita "zašto oni, a ne ja" jer "svi možemo progriješiti".

"Nada je Božji dar", rekao je Papa u propovijedi i savjetovao osuđenicima da ne budu zatočenici vlastite prošlosti. "Svakako da nepoštivanje zakona zaslužuje osudu, a lišavanje slobode je najteža kazna, jer najviše pogađa. Ali nada ne smije uvenuti", poručio je.

Tijekom mise Papa je govorio i o teškom putu uključenja bivših zatvorenika u život. "Zaboravljamo da smo svi grešnici i da smo i sami zatvorenici iako to ne primjećujemo".

"Kada se zatvaramo u vlastite predrasude, kada smo robovi idola lažnog blagostanja, kada se zazidavamo u ideološke sheme ili nam je zakon tržišta, koji gazi čovjeka, apsolutno mjerilo, ustvari ne činimo ništa drugo nego se smještamo među uske zidove ćelije individualizma i samodostatnosti, lišenih istine koja donosi slobodu", zaključio je papa Franjo.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • mariocalabrese 06.11.2016.

    Papa hebali te robijasi nisi se nikada zapitao kako ide njihovim zrtvama i njihovim porodicama, papa je licemjeran covjek.

  • master152_ 06.11.2016.

    Naprosto ne mogu vjerovati što čitam.

  • Preteznovedro 06.11.2016.

    Nekako je smrknut na fotografiji. Bez brige papa ak ti što zapne bude ti pomogo tvoj prijatelj mason Hanžekovič. Kako on nebi pomogo svom bratu po društvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare