To je to što me zanima!

Cura i dečko plesali i objavili to na društvenim mrežama. Iran ih je osudio na 10 godina zatvora!

Mladi par na društvenim mrežama prati više od dva milijuna ljudi, a oni ga nisu povezali s prosvjedima diljem zemlje. Uz kaznu, dobili su i zabranu korištenja društvenih mreža na dvije godine
Vidi originalni članak

Iranske vlasti osudile su muškarca (21) i ženu (22) na deset godina zatvora nakon što su objavili video na društvenim mrežama u kojem plešu na ulici u Teheranu, prenosi BBC.  Vlasti tvrde da je par svojim postupcima širio korupciju, prostituciju i propagandu. 

Problemi u Iranu nastali su otkako je "moralna" policija ubila Mahsu Aminiu rujnu prošle godine. Ona je uhićena u Teheranu jer prekršila zakon o nošenju hijaba na javnom mjestu. Od tada u Iranu traju gotovo svakodnevni prosvjedi.

STOTINE OZLIJEĐENIH Najmanje troje mrtvih u Iranu nakon potresa od 5,9 Richtera

Mladi par na društvenim mrežama prati više od dva milijuna ljudi, a oni ga nisu povezali s prosvjedima diljem zemlje. Uz kaznu, dobili su i zabranu korištenja društvenih mreža na dvije godine.

BBC javlja kako je policija napravila raciju u obiteljski dom osuđene djevojke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 12

  • lll2 01.02.2023.

    prvo plešu, pa onda plešu pa se snimaju, ni ne snađeš se već gledaš "Ples sa zvijezdama" na televiziji a ta serija je za zatvor tako da dobro su napravili.

  • EmillePalka 01.02.2023.

    Bio sam u Teheranu prije tri godine. Slobodno hodao ulicom; razgledavao trgovine; sretao nepokrivene zene na uluci i u restoranima. Nigdje nisam vidio zene u hidzabu, osim na velikom bazaru. Ne znam sto se tamo tako drasticno promijenilo.

  • manemoj9 01.02.2023.

    njihova zemlja njihov problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare