To je to što me zanima!

Paraliziran riskirao život: Pod svaku cijenu htio doći do Pape

Salvatore D'argento (42) nepokretan je već 19 godina. No, osobnost pape Franje natjerala ga je da ga mora upoznati. Riskirao je, a mukotrpan put mu se isplatio
Vidi originalni članak

Nepokretni muškarac iz Italije u posljednjih 19 godina, od kada je ostao paraliziran, gotovo nikada nije izašao iz svojeg doma. No, u srijedu je Salvatore D'argento (42) odlučio da je put do Pape vrijedan riskiranja krhkog zdravlja. 

D’argento tvrdi da nema adekvatnih riječi kojima bi opisao susret s papom Franjom tijekom opće audijencije u Vatikanu, unatoč mukotrpnom dvosatnom putovanju iz njegovog gradića Chietija.

D'argento o papi Franji: On je jedinstven, morate ga susresti

Papa Franjo je izašao iz svog papamobila i prošetao Trgom svetog Petra kada je ugledao nepokretnog muškarca. Papa je nježno dotaknuo D'argentovu glavu dok je pričao s njim i njegovom majkom. Tada ga je poljubio u čelo i ponudio svoj blagoslov, prenosi Huffington post.

Iako ne može govoriti naglas, D'argentova majka je čitala s njegovih usana.

- On je osoba koju morate susresti. Jedinstvena osoba - rekao je D'argento o Papi.

Nezgoda na judu paralizirala ga je od vrata na niže

To je bilo tek drugi puta da je D'argento bio izvan svojeg doma u posljednjih 19 godina. Kada je imao 24 godine, 1995. godine, nesreća na judu paralizirala ga je od vrata na niže.

Iako je osuđen na sobu, D'argento uči programiranje. Njegova majka mu stavlja knjige na staklo iznad njegovog kreveta kako bi mogao čitati.

'Iako je bio ogroman rizik da ga se izvede van, isplatilo se'

Osobnost pape Franje bila je razlog zbog koje je D'argento čvsto odlučio da će se probuditi u 3.30 ujutro i krenuti za Vatikan. No, tek je ekipa od 26 volontera, uključujući dva liječnika, psihologa i svećenika, omogućila D'argentu to putovanje.

- Iako je bio ogroman rizik da ga se izvede van, isplatilo se - rekao je jedan od liječnika.

D'argento se slaže s tim.

- On nije uobičajeni Papa - rekao je D'argento preko svoje majke.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Zmar116 11.09.2014.

    Kad vidim invalida na ulici ,shvatim da mi i nije tako loše...da su tomica i zoki samo male prolazne sitne nepogode,i da je lijepo da imam ruke i noge ,sve prste na njima,pa čak i ako moram hraniti,osim sebe i svoje obitelji i još ponekog stranačkom uhljeba koji negdje u ministarstvu krade bogu dane i kuka kako mu je život težak i da nezna hoće li uopće moći ove zime na skijanje....

  • melidony 11.09.2014.

    Da internet svašta podnosi to znamo. Kao i to da je dostupan i onima koji neznaju ono što znaju i djeca prvog razreda škole, a to je, da se osobna imena pišu početnim velikim slovom .Nije franjo nego Franjo /Papa)

  • Mariachi_1 10.09.2014.

    U najtezim trenucima kusnje pitam se ima li Boga i koji je smisao ovolike ljudske patnje......i onda kao da dobim odgovor,da ovakve stvari su katastrofa al bez nade i vjere u Boga bile bi apsolutna katastrofa,mrak,jad totalni........i zato kazem Boze ako mi vec dajes preteski kriz meni ili bilo kome molim te pomozi mi ga nosit,digni me kad padnem i slomim se pod njim,budi samnom........amen

Komentiraj...
Vidi sve komentare